ove godine očekuju se rod i do 320.000 kilograma ovog voća

Berba grožđa u „Topličkim vinogradima“ pri kraju, ugovoren izvoz u Kinu

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

21.10.2021 18:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Berba grožđa u „Topličkim vinogradima“ pri kraju, ugovoren izvoz u Kinu Berba grožđa u „Topličkim vinogradima“ pri kraju, ugovoren izvoz u Kinu
Berba grožđa u okolini Prokuplja privodi se kraju, a očekivani ovogodišnji rod trebalo bi da iznosi od 300.000 do 320.000 kilograma grožđa, odnosno da... Berba grožđa u „Topličkim vinogradima“ pri kraju, ugovoren izvoz u Kinu

Berba grožđa u okolini Prokuplja privodi se kraju, a očekivani ovogodišnji rod trebalo bi da iznosi od 300.000 do 320.000 kilograma grožđa, odnosno da se proizvede oko 220.000 boca različitih vrsta vina.

Menadžer u Topličkim vinogradima Dragan Kovačević rekao je da je zadovoljan kvantitetom i kvalitetom grožđa, navodi se na sajtu grada Prokuplja.

Vrelo leto doprinelo je da, zavisno od sorte grožđa, procenat šećera bude između 23 i 26 odsto, a Kovačević kaže da je do kraja godine ugovoren izvoz u Kinu od 100.000 boca crvenih vina. On je istakao i da se najveće količine izvoze i u druge zemlje Dalekog istoka.

Berba grožđa u „Topličkim vinogradima“ u Gojinovcu, nedaleko od Prokuplja, koja je počela početkom oktobra, zbog vremenskih uslova bila je prekinuta nekoliko dana. Radnici su sa berbom ponovo krenuli tokom današnjeg dana. Na poslovima branja u ovom najvećem vinogradu na jugu Srbije, koje se prostore na površini nešto većoj od 50 hektara, angažovano je blizu 70 sezonskih radnika.

„Tokom sedmodnevnih padavina palo je više od 100 litara po jednom kvadratnom metru. To je bio osnovni razlog zašto je glavna berba u vinogradima bila obustavljena“, izjavio je Kovačević.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...