Vrednost barela blizu 100 dolara

Blagi pad cene nafte na međunarodnim tržištima

SvetVesti

3.8.2022 10:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Blagi pad cene nafte na međunarodnim tržištima Blagi pad cene nafte na međunarodnim tržištima
Cena nafte je utorak, uoči sastanka Organizacije zemalja izvoznica nafte i saveznika (OPEC+), porasla iznad 100 dolara. Ipak, danas se, na početku trgovanja beleži... Blagi pad cene nafte na međunarodnim tržištima

Cena nafte je utorak, uoči sastanka Organizacije zemalja izvoznica nafte i saveznika (OPEC+), porasla iznad 100 dolara. Ipak, danas se, na početku trgovanja beleži blagi pad.

Cena barela nafte na londonskom tržištu trenutno je 99,78 dolara. Na američkom se tržištu barelom trguje po ceni od 93,65 dolara, navodi se na sajtu OilPrice.

Sastanak OPEC+, koji uključuje i Rusiju, održaće se danas. Od osam izvora, dva navode da će se razgovarati o skromnom povećanju proizvodnje, dok su ostali tvrde da je povećanje malo verovatno, piše agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

„Ovoga puta neizvesnost je znatno veća. Ovonedeljna odluka pokazaće koliko je grupa još uvek ujedinjena”, rekao je analitičar brokerske kuće OANDA Kreg Erlam (Craig Erlam).

Dodatnu zabrinutost na tržištu izaziva i poseta predsednice Zastupničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi (Nancy Pelosi) Tajvanu, s mogućom eskalacijom napetosti između Sjedinjenih Američkih Država i Kine.

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) u utorak nije objavila u odvojenom izvještaju cenu barela korpe nafte njenih članica. U ponedeljak je saopšteno je u petak barel ove nafte koštao 110,9 dolara.

  • FRUIT04

    7.8.2022 #1 Author

    Sitnim koracima se vraca svet u normalu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...