Dobavljač automobilske industrije suočen sa viškom radnih mesta

Bosch skraćuje radnu nedelju na 35 sati

Vesti

11.12.2023 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Bosch skraćuje radnu nedelju na 35 sati Bosch skraćuje radnu nedelju na 35 sati
Kompanija Bosch suočiće se na početku iduće godine sa većim izazovima od očekivanih. Dobavljač automobilske industrije mora da ispuni svoje obećanje da će se... Bosch skraćuje radnu nedelju na 35 sati

Kompanija Bosch suočiće se na početku iduće godine sa većim izazovima od očekivanih. Dobavljač automobilske industrije mora da ispuni svoje obećanje da će se uzdržati od ukidanja radnih mesta do 2027. godine.

Prema izveštaju, najveći svetski dobavljač automobilske industrije suočava se sa ukidanjem radnih mesta. Najmanje 1.500 radnih mesta biće ukinuti u pogonima u Štutgartu i Švajberdingenu, prenosi Seebiz, pozivajući se na Automobilwoche.

Bosch je potvrdio da trenutno vodi razgovore sa radničkim savetom. Kompanija navodi da ukoliko želi da održi nivo zaposlenosti, moraće da ih prilagodi stanju porudžbina u nekim područjima. Bosch je letos isključio mogućnost otpuštanja 80.000 zaposlenih u nemačkom sektoru za mobilnost do 2027. godine.

„Nastavljamo korak po korak i razvijamo mere na osnovu specifične lokacije“, saopštila je kompanija. Prema izveštaju, ugovori na 40 radnih sati nedeljno bili bi raskinuti, kako bi se smanjili na kolektivno dogovorenih 35 sati.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...