BRITANCI MASOVNO OSTAJU BEZ POSLA Rekordan broj nezaposlenih i otpuštenih radnika

SvetVesti

11.11.2020 10:00 Autor: Marija Jovanović 0

BRITANCI MASOVNO OSTAJU BEZ POSLA Rekordan broj nezaposlenih i otpuštenih radnika BRITANCI MASOVNO OSTAJU BEZ POSLA Rekordan broj nezaposlenih i otpuštenih radnika
Otpuštanja radnika i stopa nezaposlenosti u Britaniji dostigli su rekord tokom trećeg kvartala 2020. godine, prema zvaničnim podacima, koji pokazuju da je tžište rada... BRITANCI MASOVNO OSTAJU BEZ POSLA Rekordan broj nezaposlenih i otpuštenih radnika

Otpuštanja radnika i stopa nezaposlenosti u Britaniji dostigli su rekord tokom trećeg kvartala 2020. godine, prema zvaničnim podacima, koji pokazuju da je tžište rada ubrzalo pad pre nego što je ministar finansija Riši Sunak doneo nove mere za ublažavanje posledica Covid-19.

Rekordnih 314.000 radnika proglašeno je tehnološkim viškom zaključno sa septembrom, čime je broj otpuštenih porastao za 181.000 u odnosu na drugi kvartal, saopštio je nacionalni zavod za statistiku (ONS), prenosi Reuters.

Stopa nezaposlenosti porasla je, kako se i očekivalo, na 4,8 odsto.

To je najviša stopa nezaposlenosti od novembra 2016. godine kada je, takođe, zabeležen njen rekordan tromesečni nivo.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...