Vrednost najstarije kriptovalute porasla za četiri odsto

Cena bitcoina dostigla šestomesečni maksimum

NovacSvetVesti

15.10.2021 09:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Cena bitcoina dostigla šestomesečni maksimum Cena bitcoina dostigla šestomesečni maksimum
Cena bitcoina dostigla je danas šestomesečni maksimum i bliži se rekordnom nivou iz aprila, jer među trgovcima vlada uverenje da će američki regulatori odobriti... Cena bitcoina dostigla šestomesečni maksimum

Cena bitcoina dostigla je danas šestomesečni maksimum i bliži se rekordnom nivou iz aprila, jer među trgovcima vlada uverenje da će američki regulatori odobriti pokretanje berzanskog fonda za trgovanje fjučers ugovorima (ETF) bitcoina.

Najveća kriptovaluta na svetu porasla je za skoro četiri odsto, na 59.664 dolara, što je njena najveća vrednost od sredine aprila. Ove godine je udvostručila vrednost i približava se aprilskom rekordu, kada je dostigla nivo od čak 64.895 dolara, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) priprema se da dozvoli prvo trgovanje bitcoin fjučersima u SAD sledeće nedelje, piše agencija Bloomberg News, pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Kretanje vrednosti bitcoina u proteklih godinu dana/Izvor: Google

Prema rečima šefa sektora za istraživanja i strategije na azijskoj berzi kriptovaluta AAX Bena Kaselina (Ben Caselin), skok bitcoina iznad 59.000 dolara nije proizvoljan budući da investitori koji ulažu na dugi rok već neko akumuliraju najstariju svetsku kriptovalutu.

Na tržištima se uveliko očekuje da će u četvrtom kvartalu doći do značajnog iskoraka po pitanju ETF trgovanja bitcoinom u SAD, rekao je Kaselin.

On dodaje da je današnji rast bitcoina podstakao i tvit SEC-ove kancelarije za edukaciju investitora. „Pre nego što uložite u fond koji radi s fjučers ugovorima za bitcoine, pažljivo odmerite potencijalne rizike i koristi“, upozorava SEC ovim tvitom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...