Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo nove cene goriva

Cena evrodizela nepromenjena, benzin jeftiniji tri dinara

NovacSrbijaVesti

2.9.2022 14:14 Autor: Stanislav Stanišić 2

Cena evrodizela nepromenjena, benzin jeftiniji tri dinara Cena evrodizela nepromenjena, benzin jeftiniji tri dinara
Na benzinskim pumpama u Srbiji bezolovni benzin BMB 95 u narednih sedam dana biće jeftiniji za tri dinara u odnosu na prethodno usklađivanje, dok... Cena evrodizela nepromenjena, benzin jeftiniji tri dinara

Na benzinskim pumpama u Srbiji bezolovni benzin BMB 95 u narednih sedam dana biće jeftiniji za tri dinara u odnosu na prethodno usklađivanje, dok je cena evrodizela ostala nepromenjena, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Po cenovniku koji će važiti do narednog petka, cena benzina je 180 dinara, a evrodizela 217,5. Poslednjeg dana avgusta produžena je Uredba o ograničenju visine cena derivata nafte na benzinskim pumpama u Srbiji do 30. septembra.

Vlada Srbije je prvi put ograničila cene 10. februara, od kada je na mesec dana produžavana i više puta menjana. Prilikom prvog saopštavanja kontrolisanih cena evrodizel je bio 179, a bezolovni 171 dinar po litru.

Najviša cena na našem tržištu zabeležena je 1. jula kada je evrodizel bio 218, a benzin 205 dinara.

Veleprodajne cene evrodizela i evropremijuma BMB 95 obračunava Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka i najkasnije do 13 časova ga dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koje utvrđuje najviše maloprodajne cene.

Maloprodajni objekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava dužni su da utvrđene cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

  • GOCA BG

    2.9.2022 #1 Author

    Da je 20 din jeftiniji,to bi vec znacilo…

    Odgovori

  • Milovan94

    4.9.2022 #2 Author

    Vozim benzinca tako da je pojeftinjenje dobrodoslo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...