Proizvodi za rudarstvo skuplji za 36,3 odsto

Cena energije uvezene u Srbiju uvećana više od 30 odsto međugodišnje

SrbijaVesti

10.10.2022 15:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Cena energije uvezene u Srbiju uvećana više od 30 odsto međugodišnje Cena energije uvezene u Srbiju uvećana više od 30 odsto međugodišnje
Cena uvezene struje u Srbiju poskupela je 34,2 odsto u septembru ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine, objavio je danas Republički... Cena energije uvezene u Srbiju uvećana više od 30 odsto međugodišnje

Cena uvezene struje u Srbiju poskupela je 34,2 odsto u septembru ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Cena uvezenih proizvoda za rudarstvo veća je 36,3 odsto, dok je eksploatacije sirove nafte i prirodnog gasa poskupela 37,6 odsto, a proizvodnja koksa i derivata nafte 26 odsto.

Takođe, cena proizvodnje papira i proizvoda od papira iz uvoza u septembru u odnosu na isti mesec prošle godine porasla je 33,4 odsto, a električne opreme 17,1 odsto.

Proizvodnja hemikalija i hemijskih proizvoda porasla je 27,4 odsto, proizvodnja električne opreme 17,1 odsto, a osnovnih metala 14,4 odsto, saopštio je RZS.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...