digitalizacija je od strateške važnosti

Crna Gora prednjači u implementaciji 5G mreže

Hi-techLifestyleRegionU fokusuVesti

9.6.2022 08:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Crna Gora prednjači u implementaciji 5G mreže Crna Gora prednjači u implementaciji 5G mreže
Crna Gora korak je ispred zemalja regiona u implementaciji 5G mreže, što će pozitivno uticati na život građana, ali na kvalitet usluga, kazao je... Crna Gora prednjači u implementaciji 5G mreže

Crna Gora korak je ispred zemalja regiona u implementaciji 5G mreže, što će pozitivno uticati na život građana, ali na kvalitet usluga, kazao je za TVCG ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović. 

Nakon učešća u Regionalnom dijalogu EU-Zapadni Balkan u Briselu, Đurović je istakao da je digitalizacija i implementacija 5G mreže od strateške važnosti za sve zemlje.

“Digitalizacija je samim tim važna i za Crnu Goru, za njenu ekonomiju, zdravstvo, školstvo, za sve građane Crne Gore. U narednom periodu moramo uraditi više da bi nivo digitalizacije podigli na još veći nivo jer na taj način smanjujemo birokratiju, administraciju i život građana činimo lakšim”, istakao je Đurović.

Naglašava da je na polju 5G tehnologije Crna Gora napravila značaje iskorake.

“Već su instalirane probne testne 5G mreže u Crnoj Gori, a u drugoj polovini godine biće organizovana aukcija za frekvenciju za 5G mrežu. Samim tim napravićemo jedan veliki iskorak i biti možda vodeća zemlja na Zapadnom Balkanu u implementaciji 5G mreže” naglasio je ministar Đurović, piše RTCG.

Na pitanje kada očekuje da bi 5G mreža mogla biti u funkciji u Crnoj Gori, Đurović je kazao da postoji veliko interesovanje, da su crnogorski operateri vrlo agilni i da očekuje da će taj proces ići vrlo brzo.

  • MARKO7

    9.6.2022 #1 Author

    Pa to ima galebovi sa neba da padaju…

    Odgovori

  • GINKO

    12.6.2022 #2 Author

    Glupost, same gluposti 5g, a zracenje, bolesti

    Odgovori

  • Jovana24

    14.6.2022 #3 Author

    Samo im (a i nama) jos 5g fali…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...