usled krizne situacije sa energentima

Crnogorska vlada osnovala Nacionalni savet za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom

RegionU fokusuVesti

23.7.2022 09:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Crnogorska vlada osnovala Nacionalni savet za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom Crnogorska vlada osnovala Nacionalni savet za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom
Vlada Crne Gore donela je odluku o osnivanju Nacionalnog saveta za analizu i praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima. Kako je saopšteno iz vlade,... Crnogorska vlada osnovala Nacionalni savet za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom

Vlada Crne Gore donela je odluku o osnivanju Nacionalnog saveta za analizu i praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Kako je saopšteno iz vlade, zadaci Saveta, shodno odluci, su da koordinira aktivnosti radi praćenja stanja proizvodnje i potrošnje energije i rezervi energenata, kao i da predlaže mere za nesmetano snabdevanje energijom, prenosi RTCG.

Vlada Crne Gore je na sednici u petak donela odluku o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju u područnim jedinicama Pljevlja, Gusinje, Petnjica, Plav, Berane i Žabljak (sanitarna seča u ovoj godini).

“U cilju obezbeđenja održivosti gazdovanja šumama, Odlukom je obuhvaćeno uklanjanje opožarene drvne mase nastale usled šumskih požara tokom prošle godine, kao i stabala koja su oborena u vremenskim nepogodama i predstavljaju potencijalnu opasnost za oštećenje i obolevanje zdravih stabala”, kaže se u saopštenju.

Iz vlade su kazali da će se prodaja drveta sprovesti u postupku javnog nadmetanja putem Javnog poziva.

Kako je saopšteno, vlada je usvojila informaciju o praćenju fiskalnih rizika privrednih društava u većinskom vlasništvu države.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.