U Podgorici osnovan Direktorat za blokčejn i kriptovalute

Crnogorski ministar finansija veruje da blokčejn može da podigne ekonomiju zemlje

Hi-techInovacijeRegionU fokusuVesti

21.4.2022 18:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Crnogorski ministar finansija veruje da blokčejn može da podigne ekonomiju zemlje Crnogorski ministar finansija veruje da blokčejn može da podigne ekonomiju zemlje
Direktorat za blokčejn i kriptovalute crnogorskog Ministarstva finansija i socijalnog staranja pomoći će da se uspostavi „bezbedan i fer regulatorni okvir za rast te... Crnogorski ministar finansija veruje da blokčejn može da podigne ekonomiju zemlje

Direktorat za blokčejn i kriptovalute crnogorskog Ministarstva finansija i socijalnog staranja pomoći će da se uspostavi „bezbedan i fer regulatorni okvir za rast te grane privrede u Crnoj Gori“, saopštili su njegovi predstavnici.

Ministar finansija Crne Gore Milojko Spajić je u intervjuu agenciji Mina kazao da bi blokčejn tehnologija za tri godine mogla da zauzima oko 30 odsto crnogorske ekonomije i da bude zamajac industrije u ovoj zemlji, sa mogućnošću zapošljavanja oko deset hiljada ljudi.

On smatra da je, pored turizma i energetike, neophodan novi stub crnogorske ekonomije, a to je, prema njegovom mišljenju, blokčejn tehnologija, koja ima potencijal da za vrlo kratko vreme napravi revoluciju u crnogorskoj ekonomiji i da se već za tri godine oseti veliki iskorak u imovinskom stanju građana.

„Mislim da za tri godine blokčejn može da zauzima oko 30 odsto crnogorske ekonomije, odnosno da doprinese sa dodatnih 1,5 milijardi do dve milijarde evra bruto domaćem proizvodu“, rekao je Spajić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...