traže povećanje otkupne cene za deset evrocenti

Crnogorski stočari najavljuju obustavu isporuke i blokadu mlekara

AgrobiznisBiznisRegionVesti

22.4.2022 11:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Crnogorski stočari najavljuju obustavu isporuke i blokadu mlekara Crnogorski stočari najavljuju obustavu isporuke i blokadu mlekara
Udruženje stočara iz Danilovgrada verovatno će inicirati obustavu isporuke mleka i blokadu mlekara, kako bi postiglo dogovor sa prerađivačima oko povećanja otkupne cene mleka,... Crnogorski stočari najavljuju obustavu isporuke i blokadu mlekara

Udruženje stočara iz Danilovgrada verovatno će inicirati obustavu isporuke mleka i blokadu mlekara, kako bi postiglo dogovor sa prerađivačima oko povećanja otkupne cene mleka, najavio je njegov predstavnik Vlado Lakić.

“Pregovaramo sa svim proizvođačima da vidimo koliko je stočara spremno da podrži obustavu isporuke mleka. Ovaj put tražimo da se ljudi potpišu i da garantuju da kad se dogovorimo neće odustati od toga”, kazao je Lakić za Pobjedu, i dodao da se predstavnici mlekara nisu u četvrtak pojavili u Nikšiću na sastanku sa predstavnicima stočara, prenosi Mina.

Lakić je saopštio da razmatraju i blokadu mlekara, kako im ne bi moglo biti isporučeno ni sirovo mleko iz uvoza.

“Tražimo da prerađivači podignu otkupnu cenu mleka za pet centi i da država reaguje sa dodatnih pet centi”, naveo je Lakić.

On je objasnio da dobija 60 centi po litru, od čega je otkupna cena 40 centi, subvencija države 14 centi, a Opštine Danilovgrad šest centi. Podsetio je i da neke opštine ne daju subvencije.

“Tražili smo da ukupna otkupna cena bude povećana na 70 centi, jer sa otkupnom cenom od 60 centi ni jedan farmer nema zarade”, tvrdi Lakić, koji je dodao da ima informacije da će mlekare povećati cene 12 do 15 odsto.

  • TATJANA

    22.4.2022 #1 Author

    Tesko je naci resenje da odgovora svima, ali moraju biti zadovoljene obe strane

    Odgovori

  • kaćica

    22.4.2022 #2 Author

    Tezak je to posao za male pare.

    Odgovori

  • VERA

    23.4.2022 #3 Author

    Nista nema bez blolade i strajka. Nadam se da ce se izboriti.

    Odgovori

  • Milovan94

    24.4.2022 #4 Author

    Samo neka ostanu tako odlučni.

    Odgovori

  • MAJALG

    24.4.2022 #5 Author

    Nadam se da ce naci resenja mirnim putem, i da ce drzava imati razumevanja za potrebe stocara i otkupne cene mleka da bi svi bili zadovoljni.

    Odgovori

  • Emilija

    26.4.2022 #6 Author

    Drzava nema sluha za stocare

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...