U pregovorima za preuzimanje infrastrukturnog investitora

CVC Capital Partners ojačava svoju poziciju pred listiranje na berzi

BerzaInvesticijeNovacVesti

5.9.2023 09:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

CVC Capital Partners ojačava svoju poziciju pred listiranje na berzi CVC Capital Partners ojačava svoju poziciju pred listiranje na berzi
CVC Capital Partners se bliži dogovoru o kupovini infrastrukturnog investitora DIF Capital Partners jer nastoji da proširi svoju ponudu pre potencijalnog listinga na berzi.... CVC Capital Partners ojačava svoju poziciju pred listiranje na berzi

CVC Capital Partners se bliži dogovoru o kupovini infrastrukturnog investitora DIF Capital Partners jer nastoji da proširi svoju ponudu pre potencijalnog listinga na berzi.

Evropska kompanija za upravljanje privatnim kapitalom mogla bi da objavi dogovor već u utorak, rekli su insajderi za Bloomberg. DIF sa sedištem u Holandiji ima oko 16 milijardi evra imovine pod upravljanjem, navodi se na njegovoj veb stranici.

Potez CVC-a dolazi pošto institucionalni investitori sve više posvećuju novac većim privatnim kompanijama za upravljanje kapitalom koje mogu da ponude „sve na jednom mestu“ kroz niz strategija i diverzifikacije, umesto da dele manje sumu novca nizu različitih firmi.

Ulaganje u infrastrukturu je posebno bilo lukrativno tokom protekle godine, čak i u trenucima globalnog usporavanja. Brojne druge velike investicione kompanije, od njujorških giganata kao što su Blackstone i KKR do evropskih rivala kao što je EQT, već imaju namenske infrastrukturne kompanije u svojim portfeljima i one čine neke od njihovih najvećih transakcija.

CVC je u julu saopštio da je prikupio 26 milijardi evra za najveći fond za otkup kapitala ikada, prkoseći izazovnom okruženju za prikupljanje sredstava u te svrhe. Ova kompanija je 2021. preuzela londonski Glendover Capital.

CVC se rangira kao jedna od najvećih evropskih kompanija za privatni kapital sa oko 140 milijardi evra pod upravljanjem, i nastoji da diverzifikuje svoje poslovanje u pripremi za inicijalnu javnu ponudu u Amsterdamu.

Pregovori o preuzimanju su u toku, a obe uključene kompanije odbile su da komentarišu detalje potencijalne transakcije za Bloomberg.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...