novo rangiranje Brand Finance Global 500

Deutsche Telekom najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi i drugi u svetu

PoslovanjeRegionSvetVesti

27.1.2022 11:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Deutsche Telekom najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi i drugi u svetu Deutsche Telekom najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi i drugi u svetu
Deutsche Telekom se još jednom našao među najuspešnijim globalnim telekomunikacionim kompanijama i najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi. Ne globalnoj telekom sceni Deutsche Telekom se... Deutsche Telekom najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi i drugi u svetu

Deutsche Telekom se još jednom našao među najuspešnijim globalnim telekomunikacionim kompanijama i najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi.

Ne globalnoj telekom sceni Deutsche Telekom se ove godine našao na drugom mestu, iza američke kompanije Verizon, a pretekavši telekomunikacione gigante AT&T i China Mobile.

Deutsche Telekom grupa je, prema poslednjem izveštaju Brand Finance Global 500, jedan od najvrednijih brendova na svetu. Vrednost Telekom brenda procenjena je na 60,2 milijarde USD, što je 18 odsto više u odnosu na prethodnu godinu i predstavlja najveću vrednost brenda u njegovoj istoriji.

“Rast vrednosti brenda Deutsche Telekom grupe objašnjava se održivim ulaganjem u razvoj mreže i digitalnih tehnologija, kao i u korisničko zadovoljstvo, ali i visokim rastom broja korisnika, naročito u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Uz to, izdvojili su i napredak u razvoju i širenju 5G i optičke mreže”, dodaje se u saopštenju, prenosi crnogorska agencija Mina.

U Crnoj Gori Deutsche Telekom grupa prisutna je preko Crnogorskog Telekoma, koji je u oktobru prošle godine proslavio 15 godina svog T brenda.

Prema Brand Finance Global 500 izveštaju, osim što je na prvom mestu među evropskim telekom brendovima, Deutsche Telekom je zauzeo drugu poziciju na listi najvrednijih nemačkih brendova, pozicioniravši se odmah posle Mercedes-Benza, a ispred Volkswagena i BMW-a.

Za najvredniji brend na svetu u ukupnom zbiru ponovo je proglašen Apple, koji je u toj trci pobedio najbližu konkurecniju, Amazon i Google.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...