uprkos korona krizi rezultati nadmašili očekivanja

Devizni priliv od turizma veći za 52,2 odsto nego lane

BiznisSrbijaTurizamVesti

24.11.2021 17:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Devizni priliv od turizma veći za 52,2 odsto nego lane Devizni priliv od turizma veći za 52,2 odsto nego lane
Prema izveštaju Narodne banke Srbije devizni priliv od turizma u Srbiji u prvih devet meseci 2021. godine iznosio je 1,15 milijardi evra, izjavila je... Devizni priliv od turizma veći za 52,2 odsto nego lane

Prema izveštaju Narodne banke Srbije devizni priliv od turizma u Srbiji u prvih devet meseci 2021. godine iznosio je 1,15 milijardi evra, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Prema njenim rečima devizni priliv od turizma od januara do kraja septembra je porastao za 52,2 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

„Ovi ohrabrujući podaci rezultat su masovne vakcinacije naših građana, a takođe i adekvatnih odluka Vlade Srbije, među kojima je odobravanje stranim državljanima da se vakcinišu u Srbiji. Takođe i povoljne epidemiološke situacije i stavljanja Srbije na zelenu listu Evropske unije, što je doprinelo dodatnoj prepoznatljivosti naše zemlje kao celovite i raznolike turističke destinacije”, rekla je Matić.

Ministarka je dodala da je devizni priliv od turizma u 2019. godini, do sada najuspešnijoj turističkoj godini za Srbiju, iznosio 1,43 miliona evra, te da su podaci o uspehu turističkog sektora u 2021. nadmašili sva očekivanja, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...