prioritetni zadatak obezbeđivanje kontinuirane proizvodnje električne energije

Đedović: Srbija obezbedila dovoljne količine gasa

SrbijaVesti

1.11.2022 18:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Đedović: Srbija obezbedila dovoljne količine gasa Đedović: Srbija obezbedila dovoljne količine gasa
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović izjavila je u utorak, u razgovoru sa predstavnicima javnih preduzeća u oblasti energetike, da su obezbeđene dovoljne... Đedović: Srbija obezbedila dovoljne količine gasa

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović izjavila je u utorak, u razgovoru sa predstavnicima javnih preduzeća u oblasti energetike, da su obezbeđene dovoljne količine gasa i da je prioritetni zadatak obezbeđivanje kontinuirane proizvodnje električne energije i pronalaženje načina za uštedu, ali tako da potrebe građana i privrede Srbije budu zadovoljene.  

„Naš zajednički zadatak je da učinimo sve kako bismo obezbedili energetsku sigurnost našim građanima i privredi. Zato smo danas ovde da razgovaramo o strateškim projektima, aktivnostima i odgovornosti svih nas aktivnih učesnika u energetskom sektoru“, istakla je Đedović, objavilo je ministarstvo, prenela je Beta.

Sastanku, na kome se razgovaralo o situaciji u ovim kompanijama, planovima za naredni period i daljoj saradnji sa resornim ministarstvom, prisustvovali su predstavnici Elektroprivrede Srbije, Elektromreže Srbije, Elektrodistribucije Srbije, Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“, Transnafte, Transportgasa Srbije i Srbijagasa.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju sa energentima na globalnom nivou, Đedović je istakla da je važno sumirati situaciju u javnim preduzećima, napraviti planove za naredni period i preduprediti eventualne probleme.

Predstavnici javnih preduzeća izvestili su Đedović o trenutnoj situaciji i novoj ministarki poželeli puno uspeha na dužnosti.

Foto: Beta/Ministarstvo rudarstva i energetike

U skladu sa početkom grejne sezone, generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da su sva skladišta gasa puna i da su te zalihe obezbeđene zahvaljujući merama koje je Vlada Srbije preduzela.

„Prioritet Ministarstva i nove vlade je dalja neophodna reforma energetskog sektora, ali i investicioni planovi i nastavak kapitalnih projekata“, ocenila je Đedović.

Ministarka rudarstva i energetike izrazila je uverenje da će buduća saradnja ministarstva i javnih preduzeća biti efikasna i da će zajedničkim radom uspeti da preduprede i prevaziđu sve eventualne izazove.

Ona je najavila da će u narednom periodu obaviti i pojedinačne razgovore sa direktorima preduzeća, što će ubuduće biti praksa u radu ministarstva.

  • BIJUTI27

    1.11.2022 #1 Author

    Nadajmo se da je ovo istina

    Odgovori

  • GOCA BG

    1.11.2022 #3 Author

    Iskreno verujem da ce ispostovati ovo sto su izjavili…

    Odgovori

  • IVAN

    1.11.2022 #4 Author

    Nikad ne reci dvaputa jednu stvar

    Odgovori

  • TATJANA

    2.11.2022 #5 Author

    Najvažnije je pokušati predupredi probleme koji mogu nastati

    Odgovori

  • goca87

    2.11.2022 #6 Author

    Videćemo….

    Odgovori

  • BOJANA

    3.11.2022 #7 Author

    To je super, ako bude tako. Sačekati još malo pa da se hvali

    Odgovori

  • N.N.

    3.11.2022 #8 Author

    Videcemo, vreme ce pokazati.

    Odgovori

  • Ceca

    6.11.2022 #9 Author

    Valjda je istina,svaka cast

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...