Jačanje ekonomske saradnje dve zemlje

Dogovorene nove avio linije između Crne Gore i Bugarske

BiznisRegionTurizamVesti

29.3.2022 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Dogovorene nove avio linije između Crne Gore i Bugarske Dogovorene nove avio linije između Crne Gore i Bugarske
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kaže da je sa predsednikom Vlade Bugarske Kirilom Petkovim dogovorio pokretanje novih avio linija Sofija – Podgorica i Varna... Dogovorene nove avio linije između Crne Gore i Bugarske

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kaže da je sa predsednikom Vlade Bugarske Kirilom Petkovim dogovorio pokretanje novih avio linija Sofija – Podgorica i Varna – Tivat, kao i unapređenje saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

„Na sastanku sa bugarskim premijerom dogovorili smo pokretanje novih avio linija. Takođe, dogovorili smo se i da uskoro potpišemo Sporazum o sprečavanju pranja novca“, navodi Krivokapić, prenosi RTCG.

Poseta Bugarskoj je, prema njegovim rečima, otvorila priliku za pronalaženje novog tržišta prehrambenih proizvoda koje bi uvozili.

Foto: Printscreen youtube

„Pozvao sam kolegu Petkova da poseti Crnu Goru. Takođe, sastao sam se na marginama sastanka predsednika vlada država članica NATO Jugoistočne Evrope, sa premijerom Rumunije Nikolajem Čukom (Nicolae Ciucă) koji snažno podržava članstvo Crne Gore u EU“, ističe Krivokapić.

On naglašava da se raduju otvaranju linije Temišvar – Tivat, za šta, kaže premijer, postoji veliko interesovanje.

“Saglasni smo da države članice moraju snažnije raditi na stabilnosti ekonomskog i ukupnog društvenog ambijenta, kako bi smanjili posljedice globalnih tržišnih promjena na građane i privredu”, naveo je Krivokapić na svom Twitter nalogu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...