Obeleženo 77 godina rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu

Domaće rudarstvo beleži rast, proizvodnja prošle godine bila za 22,6 odsto veća

SrbijaVesti

13.3.2023 15:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Domaće rudarstvo beleži rast, proizvodnja prošle godine bila za 22,6 odsto veća Domaće rudarstvo beleži rast, proizvodnja prošle godine bila za 22,6 odsto veća
Rudarstvo je prošle godine povećalo prizvodnju za 22,6 odsto u odnosu na 2021. i time postiglo udeo u bruto domaćem proizvodu od 2,4 odsto,... Domaće rudarstvo beleži rast, proizvodnja prošle godine bila za 22,6 odsto veća

Rudarstvo je prošle godine povećalo prizvodnju za 22,6 odsto u odnosu na 2021. i time postiglo udeo u bruto domaćem proizvodu od 2,4 odsto, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović.

Kako je saopštilo ministarstvo, ona je na obeležavanju 77 godina postojanja Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu poručila da sektor rudarstva u Srbiji beleži konstantan rast proizvodnje, a da je neophodna snažna struka kako bi nastavio „u pravom smeru“, prenosi Beta.

Đedović je rekla da su energetska kriza, energetska tranzicija i aktuelni globalni izazovi, iznova naglasili značaj mineralnih resursa za upravljanje ekonomijom i obezbeđivanje stabilnog privrednog rasta.

„Cilj je održivo rudarstvo. Buduće strateške pravce moramo da definišemo svi zajedno, na krajnje odgovoran i posvećen način, vodeći računa pre svega o nacionalnim i ekonomskim interesima uz obezbeđivanje energetske bezbednosti, rasta proizvodnje mineralnih sirovina, siguran okvir za investiciona ulaganja i puno uvažavanje i primenu svetskih standarda“, rekla je ministarka.

  • TATJANA

    15.3.2023 #1 Author

    Samo napred, nadam se da ce doci bolja vremena za rudarstvo

    Odgovori

  • goca87

    16.3.2023 #2 Author

    Bravo za napredak

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...