Kompanija iz Dubaija beleži obim prevoza robe veći za 8,1 odsto

DP World najavljuje usporavanje rasta brodskog kargo transporta u četvrtom kvartalu

NovacSvetVesti

26.10.2021 11:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DP World najavljuje usporavanje rasta brodskog kargo transporta u četvrtom kvartalu DP World najavljuje usporavanje rasta brodskog kargo transporta u četvrtom kvartalu
Iz jedne od vodećih globalnih kompanija za upravljanje lukama DP World iz Dubaija, u utorak je saopšteno da se očekuje blago posustajanje rasta obima... DP World najavljuje usporavanje rasta brodskog kargo transporta u četvrtom kvartalu

Iz jedne od vodećih globalnih kompanija za upravljanje lukama DP World iz Dubaija, u utorak je saopšteno da se očekuje blago posustajanje rasta obima brodskog kargo transporta u tekućem tromesečju, nakon što je obim porastao za 8,1 odsto u trećem kvartalu.

Poremećaji u globalnom lancu snabdevanja zbog pandemijskih mera poput “zaključavanja” i neočekivano brz oporavak trgovine doveli su do nestašice brodskih kontejnera, zagušenja u lukama i ekstremnog skoka cena vozarina, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Kako je u saopštenju naveo predsednik kompanije DP World Sultan Ahmed bin Sulajem (Sultan Ahmed bin Sulayem), kratkoročni izgledi ostaju pozitivni, ali se očekuje ublažavanje stope rasta u poslednjem tromesečju.

On je dodao da su razlozi za ovakvu procenu situacija sa virusom Covid-19 koja se ne smiruje, ograničenja u lancu snabdevanja i geopolitička neizvesnost.

DP World, koji upravlja sa preko 90 lučkih terminala na šest kontinenata, realizovao je u trećem kvartalu transport 19,8 miliona brodskih kontejnera, dok je u periodu od januara do septembra tekuće godine zabeležio rast obima od 11,9 odsto, na 58,4 miliona kontejnera, navodi se saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...