Jedna od načina da Balkan uđe na globalno tržište

Dva srpska startapa predstaviće se američkim investitorima

InovacijePreduzetnikSrbijaSvetU fokusuVesti

18.2.2022 12:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Dva srpska startapa predstaviće se američkim investitorima Dva srpska startapa predstaviće se američkim investitorima
Delegacija koju čini 10 balkanskih startapova obilazi tokom februara američke gradove Finiks, Denver, Portland i Njujork kako bi predstavila domaće inovativne ideje potencijalnim investitorima,... Dva srpska startapa predstaviće se američkim investitorima

Delegacija koju čini 10 balkanskih startapova obilazi tokom februara američke gradove Finiks, Denver, Portland i Njujork kako bi predstavila domaće inovativne ideje potencijalnim investitorima, a među njima se nalaze i dva srpska startapa, i to Dr. Knight i Klik.

Inače, čitava akcija se realizuje u okviru projekta crnogorskog Digital Den inkubatora, a uz podršku Stejt departmenta i američke ambasade u Podgorici.

Kako se navodi u saopštenju Digital Den inkubatora, ovo je jedan od načina da Balkan uđe na globalno tržište.

Kada je reč o srpskim predstavnicima, Dr. Knight predstavlja novi, potpuno „zeleni“ polimerni materijal koji pomaže ljudima u sprečavanju farbanja odeće tokom pranja veša. Čine ga potpuno novi patentirani materijal i tehnologija koja podrazumeva ekološku prihvatljivost, ponovnu upotrebu, efikasnost, višenamenski i funkcionalni dizajn.

S druge strane, Klik je efikasan, inkluzivan i bezbedan ekosistem digitalnog plaćanja koji podržava različite potrebe i mogućnosti pojedinaca i preduzeća, preko custom domaće tehnologije i kroz integraciju sa trećim stranama.

Inače, Digital Den hub je domaćin najboljim inovatorima Zapadnog Balkana koji će imati priliku da svoje ideje predstavljaju investitorima, inkubatorima, anđeli investitori, venture kapital fondovima, univerzitetima i velikim kompanijama u Americi.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...