transformacija fabrika u izložbeni prostor

Dve velike južnokorejske kompanije lobiraju za održavanje World Expo 2030. u Busanu

BiznisLifestyleManifestacijeSvetU fokusuVesti

6.7.2022 19:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Dve velike južnokorejske kompanije lobiraju za održavanje World Expo 2030. u Busanu Dve velike južnokorejske kompanije lobiraju za održavanje World Expo 2030. u Busanu
Hyundai Motor Group i LG Electronics ulažu sve veće napore da pomognu Južnoj Koreji da dobije svoju kandidaturu za domaćina World Expo 2030. godine... Dve velike južnokorejske kompanije lobiraju za održavanje World Expo 2030. u Busanu

Hyundai Motor Group i LG Electronics ulažu sve veće napore da pomognu Južnoj Koreji da dobije svoju kandidaturu za domaćina World Expo 2030. godine u Busanu.

Hyundai Motor Group saopštila je u sredu da je pozvala 23 visoka zvaničnika iz velikih zemalja Latinske Amerike u Hyundai Motor Studio Busan, da objasne konkurentnost južnog lučkog grada kao mesta održavanja globalnog događaja i da zatraže podršku za njegovu kandidaturu, piše KoreaTimes.

Među zvaničnicima su bili ministar inostranih poslova Kostarike Arnoldo Andre, ministar inostranih poslova Hondurasa Eduardo Enrike Reina ( Enrique Reina )  i ministar poljoprivrede, hrane i ruralnih pitanja Gvatemale  Hoze Anhel Lopez (Jose Angel Lopez ).

Oni su u poseti Busanu na dva dana, počevši od utorka, kako bi prisustvovali „Forumu za buduću saradnju Južne Koreje i Latinske Amerike 2022.“ koji zajedno organizuju Ministarstvo spoljnih poslova i grad Busan.

Hyundai Motor Group je prenela poruku u kojoj se naglašavaju tehnološke inovacije za budućnost i čovečanstvo koje Busan može da predstavi tokom sajma.

Hyundai Motor Studio Busan transformisao je u kulturni prostor fabriku čelika koja je proizvodila žičanu užad 45 godina od 1960-ih. Hyundai Motor Group je istakla da je Busan najbolja lokacija za Svetsku izložbu 2030. i zatražila podršku svake zemlje.

„Dinamičan i orijentisan na budućnost, Busan će biti najbolje mesto za dizajniranje nove budućnosti čovečanstva kroz World Expo 2030.“, rekao je predsednik Hyundai Motor Group Gong Jang-vun ( Gong Young-woon ).

U međuvremenu, u avgustu prošle godine, Hyundai Motor Group je bila prva među domaćim konglomeratima koja je uspostavila radnu grupu koja će podržati ponudu za Svetsko izložbu u Busanu 2030. godine.

LG Electronics je takođe osnovao radnu grupu da bude domaćin „2030 Busan World Expo“ i počeo da nudi podršku. Ova kompanija planira da mobiliše svoje globalne potencijale da podrži i objavi aktivnosti za World Expo u Busanu za zemlje članice BIE, Međunarodnog izložbenog biroa (Bureau International des Expositions (BIE).

Od početka ove godine, LG Electronics prikazuje prelepu sliku Busana i promotivne video snimke za Busan Expo na bilbordima usred velikih gradova kao što su Njujork i London.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...