projekat za podršku malim i srednjim preduzećima

EBRD i OTP Leasing Srbija zaključili ugovor o kreditu u iznosu od 10 miliona evra

InvesticijeNovacPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

17.1.2022 12:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

EBRD i OTP Leasing Srbija zaključili ugovor o kreditu u iznosu od 10 miliona evra EBRD i OTP Leasing Srbija zaključili ugovor o kreditu u iznosu od 10 miliona evra
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i OTP Leasing Srbija doo Novi Beograd zaključili su ugovor o kreditu u iznosu do 10 miliona... EBRD i OTP Leasing Srbija zaključili ugovor o kreditu u iznosu od 10 miliona evra

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i OTP Leasing Srbija doo Novi Beograd zaključili su ugovor o kreditu u iznosu do 10 miliona evra u okviru Regionalnog programa podrške konkurentnosti malim i srednjim preduzećima.

Kredit je u potpunosti obezbeđen garancijom od strane matične kompanije, OTP banke Srbija, vodećeg kreditora na srpskom bankarskom tržištu, navodi se u saopštenju.

„Projekat podržava investicije MSP za unapređenje proizvodnih kapaciteta i usklađivanje procesa sa Evropskom unijom direktivama za zaštitu životne sredine, zaštitu radnika i bezbednost i kvalitet proizvoda. Projekti koji ispunjavaju uslove biraće se na osnovu tehničkih i finansijskih kriterijuma određenih unutar odredbi regionalnog programa podrške konkurentnosti MSP. Podrška MSP predstavlja kombinaciju olakšanog pristupa finansiranju sa i bez podrške tehničke saradnje“, objašnjeno je saopšptenju.

Dalje se navodi da projekat doprinosi podršci MSP prilikom pristupanja finansiranju za investicije koje su u skladu sa standardima EU i pomoći će MSP pri dobijanju saveta i znanja za uključivanje i implementiranje EU standarda i postizanja konkurentnosti.

„Tehnička saradnja uključuje i podršku Konsultanata za pomoć pri implementaciji, marketingu i praćenju Programa i odvojenoj verifikaciji tehničke implementacije investicija od strane daljih korisnika kredita pre puštanja podsticajnih sredstava. Program podržava EU koja je osigurala sredstva u iznosu od 1.5 miliona evra za investicione podsticaje daljim korisnicima kredita za implementaciju investicija koje ispunjavaju uslove u skladu sa Odredbama Programa.

EBRD je vodeća investiciona institucija u Srbiji. Banka je do danas uložila preko 6,9 milijardi evra u 296 projekata u zemlji. Fokus banke u Srbiji jeste razvoj privatnog sektora, poboljšanje javne komunalne infrastrukture i olakšavanje tranzicije zemlje ka zelenoj ekonomiji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...