"Ajfelov toranj nove generacije"

Eko-ture na novoj super jahti Earth 300 koštaće tri miliona dolara

EkologijaLifestyleSvetVestiZanimljivosti

20.4.2021 14:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Eko-ture na novoj super jahti Earth 300 koštaće tri miliona dolara Eko-ture na novoj super jahti Earth 300 koštaće tri miliona dolara
Super jahta dugačka 300 metara, pored istraživanja životne sredine, ponudiće eko-ture po ceni od tri miliona dolara. Osnivač kompanije Iddes Yacht koja gradi plovilo,... Eko-ture na novoj super jahti Earth 300 koštaće tri miliona dolara

Super jahta dugačka 300 metara, pored istraživanja životne sredine, ponudiće eko-ture po ceni od tri miliona dolara.

Osnivač kompanije Iddes Yacht koja gradi plovilo, Ivan Salas, izjavio je da jahta spaja nauku i istraživanje koji će se suočiti sa najvećim globalnim problemima, piše Independent.

Čak 22 najsavremenije laboratorije su smeštene na zadnjem delu broda, koji je dugačak 300 i visok oko 60 metara. Kako su proizvođači najavili, moći će da primi oko 425 ljudi.

Foto: Facebook/Earth300

Dok će naučnici, studenti i istraživači koji se bave životnom sredinom moći besplatno da se voze, ostali koji su zainteresovani za desetodnevnu eko-turu mogu da iznajme neki od luksuznih komercijalnih apartmana po ceni od tri miliona evra.

Gradnja jahte koja nosi ime Earth 300 trajala je šest godina, a dizajnirana je tako da radi punim kapacitetom bez štetnih emisija.

Napajaće se nuklearnom tehnologijom na koju je primenjena inovacija – reaktori rastopljene soli (MSRs). Dok reaktori ne dobiju potrebne dozvole, za pogon će koristiti sintetičko zeleno gorivo.

Izvršni direktor Earth 300 Aron Olivera (Aaron Olivera) projekat je nazvao „Ajfelovim tornjem naše generacije“.

  • Anna

    20.4.2021 #1 Author

    Cena prava sitnica! 😉
    Mada moram priznati da bih rado bila na ovo jahti

    Odgovori

  • Tina

    21.4.2021 #2 Author

    Kakva li je unutrašnjost. Kad je jahta u luci, možda treba naplatiti karte i za samo razgledanje , kao turističke atrakcije

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...