Šifra se uzima isključivo lično, ali samo jednom

Elektronska provera uplata doprinosa u Fond PIO

PoreziPreduzetnikSrbijaVesti

31.1.2022 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Elektronska provera uplata doprinosa u Fond PIO Elektronska provera uplata doprinosa u Fond PIO
Radnici koji žele da provere da li im poslodavci plaćaju doprinose i u kolikom iznosu, sa kojim datumom su odjavljeni ili prijavljeni, ne moraju... Elektronska provera uplata doprinosa u Fond PIO

Radnici koji žele da provere da li im poslodavci plaćaju doprinose i u kolikom iznosu, sa kojim datumom su odjavljeni ili prijavljeni, ne moraju za svaku proveru odlaziti do šaltera Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, već to mogu da urade i elektronski.

Kako se navodi na sajtu Fonda PIO, radnici moraju otići da uzmu šifru, odnosno pin kod, sa kojim kasnije mogu kada god žele da provere podatke o sebi.

Dodaje se da je uzimanje šifri lično, a ne slanjem elektronskim putem predviđeno kako bi se obezbedila puna sigurnost i zaštita ličnih podataka korisnika ove usluge. Naglašeno je da se šifra uzima samo jednom, da se koristi trajno, kao i da je ova usluga potpuno besplatna.

Da bi došao do željenih podataka radnik na portalu Fonda PIO, radnik ukucava jedinstveni matični broj, pin kod i verifikacioni sistemski kod. Takođe, građani koji žele da budu još sigurniji, pin kod mogu kroz opciju „promena pina“ na sajtu Fonda PIO da promene u bilo koji šestocifreni broj.

„Ukoliko im se desi da pin kod izgube ili zaborave, mogu da se jave Fondu PIO i traže novu šifru. To je rešenje koje je predviđeno i za slučaj da 10 puta unesu pogrešnu šifru, jer će im tada automatski biti onemogućeno da pristupe traženim podacima, te će im pristup biti odobren samo uz novu šifru“, piše na zvaničnoj internet prezentaciji Fonda PIO.

  • LEPOSAVA

    31.1.2022 #1 Author

    Ovo je odlicna stvar ako zazivi kako treba

    Odgovori

  • GOCA BG

    31.1.2022 #2 Author

    Odlicno…

    Odgovori

  • DANA

    31.1.2022 #3 Author

    ekstra

    Odgovori

  • JANA

    1.2.2022 #4 Author

    Dobra stvar

    Odgovori

  • Đorđe

    3.2.2022 #5 Author

    Ako je to elektronski servis za građane, to postoji još odavno, ali samo se vide prijave i odjave na osiguranje, M4 obrasci, ali tek od prethodne godine i lista poslodavaca. Nije ništa detaljno kao u croso poput visine uplaćenih doprinosa. Ako je to novina, onda dajte link.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...