nove usluge i pobolјšanje kvaliteta postojećih servisa za kupce električne energije

EPS aktivira portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje

SrbijaVesti

31.10.2023 18:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

EPS aktivira portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje EPS aktivira portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje
Elektroprivreda Srbije (EPS) objavila je u utorak da će domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju od srede na sajtu EPS-a moći... EPS aktivira portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje

Elektroprivreda Srbije (EPS) objavila je u utorak da će domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju od srede na sajtu EPS-a moći će da koriste novi portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje – Uvid u račun.

Kako je istaknuto, pokretanjem novog, savremenog i efikasnog elektronskog servisa EPS unapređuje poslovanje, razvija nove usluge i pobolјšava kvalitet postojećih servisa za kupce električne energije, prenosi Beta.

Domaćinstva i mali kupci sada će imati brz i jednostavan pristup e-računu odmah po formiranju mesečnog zaduženja, pre štampanja i distribucije uobičajenom poštom, navedeno je u saopštenju.

Precizirano je da dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detalјan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

Iz EPS-a su naglasili da će korišćenje portala biti jednostavno, kao i proces registracije i prijave.

Korisnici portala će moći bezbedno i brzo elektronski da plate račun bez odlaska u poslovnice platnih institucija i to putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard.

Novina je i da će korisnici portala preko jednog naloga moći da pregledaju i elektronski plate račune za više mernih mesta u različitim regionalnim područjima Srbije.

Aktiviranjem jedinstvenog portala sa radom će prestati dosadašnji regionalni portali, a njihovi korisnici će registracijom na novi portal dobiti pristup tehnički unapređenoj verziji sa novim korisničkim funkcijama.

Do kraja godine, biće dostupna i mogućnost podnošenja prigovora na račun, odnosno reklamacije.

U narednoj fazi digitalizacije, koja je planirana za početak 2024. godine, EPS će aktivirati i mobilnu aplikaciju Uvid u račun.

  • Jj992

    31.10.2023 #1 Author

    Taj servis je odavno dostupan.

    Odgovori

  • LENA

    31.10.2023 #2 Author

    odlicna vest

    Odgovori

  • Sindi

    1.11.2023 #3 Author

    Korisno. Superiska i sto je od danas poskupela struja.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    1.11.2023 #4 Author

    Sto vecina starije populacije nece koristiti…

    Odgovori

  • Inquiete

    2.11.2023 #5 Author

    Nažalost to neće olakšati posao zaposlenima na šalteru, penzioneri ništa ne plaćaju online.

    Odgovori

  • Milojko

    18.11.2023 #7 Author

    Ne mogu da se ulogujem na portal.eps.rs

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...