Olakšice za vlasnike kompanija koje izlaze na berzu

EU planira da poveća broj tehnoloških startapova

EUHi-techInvesticijeVesti

5.7.2022 10:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

EU planira da poveća broj tehnoloških startapova EU planira da poveća broj tehnoloških startapova
Evropska unija planira da poveća broj tehnoloških startap kompanija u Evropi. U skladu sa tim, u planu je prikupljanje privatnog kapitala u iznosu od... EU planira da poveća broj tehnoloških startapova

Evropska unija planira da poveća broj tehnoloških startap kompanija u Evropi. U skladu sa tim, u planu je prikupljanje privatnog kapitala u iznosu od 45 milijardi, kao i olakšice za osnivače koje će im omogućiti da lakše kontrolišu firmu nakon listiranja na berzi.

Akt o listiranju u EU, koji će biti predstavljen u drugoj polovini ove godine, omogućiće “osnivačima i njihovim članovima porodice da zadrže kontrolu nakon listiranja, podižu veće svote novca i koriste sve pogodnosti listiranih kompanija”, navodi se u nacrtu nove strategije za digitalne inovacije, piše The Business Times.

“Evropa treba da privuče međunarodne investitore koji će ulagati u inovacije u oblasti duboke tehnologije (deep-tech)”, izjavila je evropska komesarka u oblasti istraživanja i inovacija Marija Gabrijel (Mariya Gabriel) na evropskom samitu u oblasti inovacija.

Strategija EU uključuje Akt o listiranju, koji pojednostavljuje zahteve za izlazak na berzu, omogućavanje zemljama da koriste državnu pomoć za testiranje i eksperimentalnu infrastrukturu, mogućnost da startapi eksperimentišu sa fleksibilnijim pravilima i kreiranje radne grupe koja će pomoći startapima da ponude akcije novim zaposlenima

Takođe, EU gubi u “globalnoj trci za talente” jer se istraživači i akademici sele u Sjedinjene Američke Države. Komisija će planira i da pokrene inicijativu pomoću koje će pronaći milion ljudi koji će raditi u oblasti duboke tehnologije, što će podržati svotom od 20 miliona evra iz budžeta EU i dodatnim sredstvima iz javnih i privatnih organizacija.

  • GOCA BG

    8.7.2022 #1 Author

    I treba da isloriste drzavnu pomoc i sve olaksice koje im se nude…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...