Mere usmerene na rukovodeći, finansijski i odbrambeni sektor

EU usvojila paket sankcija protiv Rusije

SvetVesti

22.2.2022 22:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

EU usvojila paket sankcija protiv Rusije EU usvojila paket sankcija protiv Rusije
Evropska unija jednoglasno je usvojila paket sankcija protiv Rusije. Šef diplomatije EU Žosep Borelj (Josep Borrell) rekao je da će paket sankcija „zaboleti Rusiju... EU usvojila paket sankcija protiv Rusije

Evropska unija jednoglasno je usvojila paket sankcija protiv Rusije. Šef diplomatije EU Žosep Borelj (Josep Borrell) rekao je da će paket sankcija „zaboleti Rusiju i to snažno“, kao i da mere pogađaju rukovodeći, finansijski i odbrambeni sektor Rusije, uključujući i trgovinski sektor Donjecka i Luganska.

„Danas smo se dogovorili da uvrstimo 351 predstavnika ruske Dume, koji su glasanjem prekršili međunarodno pravo i teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, na našu listu sankcionisanih osoba“, poručio je Borelj.

On je dodao da su se članice EU dogovorile da uvedu sankcije za 27 osoba i entiteta koji prete ukrajinskom integritetu, suverenitetu i nezavisnosti, ili ga podrivaju.

„Sankcijama ciljamo i ekonomske odnose između EU i dva regiona, kao što smo uradili u slučaju Krima, kako bismo obezbedili da oni koji su odgovorni zaista osete ekonomske posledice nelegalnih i agresivnih poteza“, rekao je evropski šef diplomatije.

Borelj je ocenio da usvojene sankcije pogađaju i rusku državu i vladu tako što im onemogućavaju pristup finansijskom tržištu i uslugama EU, čime se limitira finansiranje njihove politike.

On je upozorio da će EU, u zavisnosti od razvoja situacije, proširiti spisak sankcija protiv odgovornih za ukrajinsku krizu.

Borelj je napomenuo da ruski predsednik Vladimir Putin nije na listi sankcija EU.

  • IVAN

    22.2.2022 #1 Author

    Samo da ne bude rata.

    Odgovori

  • SANJA

    22.2.2022 #4 Author

    Naravno,Putin potpisao da se Ukrajina podeli,sada lupaju njima sankcije.

    Odgovori

  • SANJA

    23.2.2022 #5 Author

    Putin potpisao razdvajanje Ukrajine, momentalna sankcija protiv Rusije.🤷‍♀️

    Odgovori

  • Zorica S.

    23.2.2022 #6 Author

    Sva podrska Rusiji,EU je u raspadu.

    Odgovori

  • GINKO

    29.5.2022 #7 Author

    Rat je veoma blizu i to dugme i svi odosmo Putin ako pritisne

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...