U odnosu na prošlu godinu osam odsto više

Broj zaposlenih u nemačkom IT sektoru premašio je million

EUU fokusu

9.8.2023 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Broj zaposlenih u nemačkom IT sektoru premašio je million Broj zaposlenih u nemačkom IT sektoru premašio je million
Broj zaposlenih u sektoru informacionih tehnologija u Nemačkoj je prošle godine premašio milion, saopštila je u utorak Federalna agencija za zapošljavanje (BA). U cifru... Broj zaposlenih u nemačkom IT sektoru premašio je million

Broj zaposlenih u sektoru informacionih tehnologija u Nemačkoj je prošle godine premašio milion, saopštila je u utorak Federalna agencija za zapošljavanje (BA).

U cifru su uključena samo lica čiji poslodavac uplaćuje pune doprinose.

Prema podacima agencije, ovo je osam odsto više nego prethodne godine i 60 odsto od 2013. godine, piše SEEbiz.

Istovremeno, broj otvorenih radnih mesta u IT sektoru, takođe, je dostigao rekordan broj – u proseku ih je bilo stalno otvoreno oko 24.000, odnosno 27 odsto više nego 2021.godine. Agencija procenjuje da je realna potražnja za radnicima u IT sektoru nemačke privrede, zapravo, mnogo veća.

S obzirom na to da je prošle godine posao potražilo oko 27.000 IT stručnjaka, agencija navodi da u sektoru postoji puna zaposlenost. U nekim IT profesijama već godinama postoji izražen nedostatak kvalifikovanih radnika, na primer u razvoju softvera.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...