Potrebne nove mere koje bi zainteresovale investitore

EU želi da uskladi zakone o stečaju i porezu na dobit da bi privukla ulagače

EU

11.4.2024 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EU želi da uskladi zakone o stečaju i porezu na dobit da bi privukla ulagače EU želi da uskladi zakone o stečaju i porezu na dobit da bi privukla ulagače
Lideri Evropske unije će pozvati na usklađivanje zakona o stečaju i porezu na dobit koji bi se primenjivali u svih 27 država članica, s... EU želi da uskladi zakone o stečaju i porezu na dobit da bi privukla ulagače

Lideri Evropske unije će pozvati na usklađivanje zakona o stečaju i porezu na dobit koji bi se primenjivali u svih 27 država članica, s ciljem da se privuku ulagači.

Evropska unija procenjuje da joj je neophodno 650 milijardi evra kapitala godišnje do 2030. godine za prelazak na obnovljive izvore energije i digitalizaciju, tako da su joj potrebne nove mere koje bi zainteresovale invenstitore, piše RTV.

Ulagači uglavnom smatraju da je američko tržište bolje organizovano, likvidnije i jednostavnije.

Ekonomski komesar Paolo Đentiloni (Paolo Gentiloni) je na konferenciji o efikasnosti plana nazvanog „Recovery and Resilience Facility“ (RRF) napomenuo da on ističe 2026. godine i da su EU potrebna nova sredstva.

„Plan zajedničkog zaduživanja Evropske unije nakon pandemije pokazao se uspešnim i trebalo bi da posluži kao nacrt za budućnost“, istakao je Đentiloni.

Tagovi
EU POREZ ZAKON

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...