Propisani uslovi za dobijanje podrške

Građani u Nemačkoj koji žive sami dobiće finansijsku pomoć

EUU fokusu

28.2.2023 08:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Građani u Nemačkoj koji žive sami dobiće finansijsku pomoć Građani u Nemačkoj koji žive sami dobiće finansijsku pomoć
Nemcima se sada „isplati“ da budu samci, jer će prema najavama dobiti veliku pomoć države. S obzirom na energetsku krizu, jednokratnu finansijsku pomoć ne... Građani u Nemačkoj koji žive sami dobiće finansijsku pomoć

Nemcima se sada „isplati“ da budu samci, jer će prema najavama dobiti veliku pomoć države.

S obzirom na energetsku krizu, jednokratnu finansijsku pomoć ne dobijaju samo nezaposleni, već je mogu dobiti i oni koji trenutno ne uspevaju da izađu na kraj sa troškovima.

Ali, da bi se dobila potpora od države, prvo se moraju ispuniti određeni uslovi, tačnije, isti oni kao za dohodak građana, uopšteno. Razlika je u tome što oni moraju biti ispunjeni samo za mesec za koji korisnik želi da ostvari naknadu, piše Fenix, prenosi Telegraf.

Uslovi za dobijanje pomoći su da se prilikom podnošenja zahteva uvek automatski proverava imovinsko stanje osoba sa kojima podnosilac zahteva živi, kao što su partner, roditelji ili punoletna deca.

Takođe, u slučaju visokih troškova grejanja potrebno je dostaviti račun, uz dokaz da podnosilac zahteva može da ga podmiri.

Osim toga, zahtev za dobijanje pomoći od 500 evra ne mora nužno da se podnese u mesecu u kojem stiže pomoć. Uredba je ograničena na period važenja do 31. decembra 2023. godine.

  • Dunja5

    28.2.2023 #1 Author

    Svaka cast.

    Odgovori

  • GOCA BG

    28.2.2023 #2 Author

    Tako se to radi u sredjenom sistemu..

    Odgovori

  • TATJANA

    1.3.2023 #3 Author

    Normalno da ce proveriti da li ima jos primanja u tom domacinstvu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...