grčki premijer ohrabruje druge zemlje

Micotakis pozvao evropske zemlje da povećaju izdatke za odbranu

EU

7.3.2024 18:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Micotakis pozvao evropske zemlje da povećaju izdatke za odbranu Micotakis pozvao evropske zemlje da povećaju izdatke za odbranu
Grčki premijer Kirjakos Micotakis pozvao je u četvrtak evropske zemlje da povećaju izdatke za odbranu. Tvrdeći da Grčka ima važnu ulogu u okviru evropske... Micotakis pozvao evropske zemlje da povećaju izdatke za odbranu

Grčki premijer Kirjakos Micotakis pozvao je u četvrtak evropske zemlje da povećaju izdatke za odbranu.

Tvrdeći da Grčka ima važnu ulogu u okviru evropske strateške autonomije u odbrani, Micotakis je rekao da je njegova zemlja jedna od najvećih po potrošnji na odbranu po glavi stanovnika.

„Ohrabrujemo sve druge zemlje da preduzmu mere da barem ispuniti minimalni uslov NATO-a za potrošnju na odbranu od dva odsto BDP-a“, istakao je grčki premijer, prenosi Anadolu Agency.

Tokom govora na kongresu Evropske narodne partije u rumunskoj prestonici Bukureštu, Micotakis je takođe ponovio da će Evropska unija nastaviti da podržava Ukrajinu i njen narod koliko god bude potrebno, navodi se u saopštenju kabineta premijera.

Što se tiče evropske ekonomije, on je istakao potrebu za jačanjem konkurentnosti EU i praćenjem ekonomske politike koja bi vodila ka rastu i otvaranju radnih mesta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...