Visoki porezi, nepovoljno tržište rada i preterana birokratija

Nemačka sve manje konkurentna

EUU fokusu

13.2.2024 10:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nemačka sve manje konkurentna Nemačka sve manje konkurentna
Nemačka vladajuća koalicija treba da bude ambicioznija i ubrza strukturalne reforme, neophodne za veću konkurentnost privrede, izjavio je ministar finansija i lider liberala Kristijan... Nemačka sve manje konkurentna

Nemačka vladajuća koalicija treba da bude ambicioznija i ubrza strukturalne reforme, neophodne za veću konkurentnost privrede, izjavio je ministar finansija i lider liberala Kristijan Lindner (Christian Lindner).

Lindner i ministar privrede Robert Habek (Robert Habeck), član Zelenih, su se složili, prema rečima Lindnera, da Nemačka trenutno više nije konkurentna, prenela je agencija DPA.  Razlog nije samo slaba globalna privreda, već su i loši strukturalni uslovi.

„Iz toga ćemo izvući neophodne pouke – nadam se“, rekao je Lindner, dodajući da mu je nezamislivo da se ne preduzima ništa.

Dvojica ministara su u ponedeljak u Londonu razgovarali sa predstavnicima nemačkih kompanija i finansijskih institucija.

Konkurentnost Nemačke se, rekao je Lindner, pogoršala i zbog visokih poreskih stopa, tržišta rada kojem su neophodne reforme i preterane birokratije.

U tim oblastima, naglasio je, mora da se radi. „Ministarstvo finansija smatra da tu možemo da budemo još brži i ambiciozniji“, zaključio je Lindner.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...