Cilj da savezni budžet učestvuje u troškovima održavanja pruga

Nemačka vlada želi da ubrza obnovu železničke mreže

EUU fokusu

8.6.2023 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nemačka vlada želi da ubrza obnovu železničke mreže Nemačka vlada želi da ubrza obnovu železničke mreže
Vlada Nemačke objavila je nacrt izmena Zakona o širenju železničke mreže, od kojih se očekuje da saveznom nivou vlasti omogući više prostora za finansiranje... Nemačka vlada želi da ubrza obnovu železničke mreže

Vlada Nemačke objavila je nacrt izmena Zakona o širenju železničke mreže, od kojih se očekuje da saveznom nivou vlasti omogući više prostora za finansiranje železničke infrastrukture, objavio je Spiegel.

Ministar saobraćaja Folker Vising (Volker Wissing) ocenio je da bi, zahvaljujući izmenama zakona, obnova pruga mogla da se sprovodi brže, optimizovanije i objedinjenijee u budućnosti, a da bi savezna vlada u budućnosti trebalo da bude u mogućnosti da doprinese i troškovima održavanja i popravki, a ne samo troškovima građevinskih projekata kao do sada.

Mreža pruga u Nemačkoj obuhvata 33.800 kilometara.

Dirk Flege, generalni direktor Pro-Rail alijanse, ocenio je da je izmena zakona prvi korak u obećanoj reformi železnice.

„Do sada se odgovornost za finansiranje (saveznih vlasti) prostirala do ivice platforme, a sada bi savezna sredstva mogla da se troše i na čekaonice u stanicama, na primer. To je modernizacija koja će privlačiti putnike u narednim godinama. Pritisak na Nemačke železnice da prodaju ‘nerentabilne’ zgrade konačno bi popustio“, rekao je Flege za Spiegel.

  • colorida_cielo

    24.6.2023 #1 Author

    Unapređenje saobraćaja i povezivanje saobraćaja kroz železnicu će svakako unaprediti Nemački ekonomski sistem, ubrzati transport i putovanje ,a pored svega toga Nemci imaju i auto-ban. Blago Nemcima, a ne mi imamo jedan ,,soko’’ i rupu na svakom auto putu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...