Dokazan stručnjak za tržišta kapitala

Novi CEO Deutche Borse je Stefan Lajtner

BerzaBiznisEU

11.3.2024 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Novi CEO Deutche Borse je Stefan Lajtner Novi CEO Deutche Borse je Stefan Lajtner
Nadzorni odbor Deutsche Borse AG imenovao je Stefana Lajtnera (Stephan Leithner) za novog glavnog izvršnog direktora kompanije. Leithner će stupiti na dužnost 1. oktobra... Novi CEO Deutche Borse je Stefan Lajtner

Nadzorni odbor Deutsche Borse AG imenovao je Stefana Lajtnera (Stephan Leithner) za novog glavnog izvršnog direktora kompanije.

Leithner će stupiti na dužnost 1. oktobra 2024. i na početku će voditi Deutsche Borse kao ko-izvršni direktor zajedno sa Teodorom Vajmerom (Theodor Weimer) do kraja godine. Vajmer će tada imati 65 godina i podneti ostavku na članstvo u Izvršnom odboru, saopštio je nemački operater tržišta kapitala.

Stefan Lajtner je član Izvršnog odbora Deutsche Borse AG od 2018. godine, odgovoran za pre- i post-trading.

Od 2016. do 2018. Lajtner je bio partner EKT-a, vodeće kompanije za upravljanje privatnim kapitalom. Pre toga je bio u Deutsche Bank AG od 2000. do 2015. godine, prvobitno odgovoran za izgradnju tržišta kapitala i M&A poslovanja, a od 2012. kao član Izvršnog odbora.

Pre nego što se pridružio Deutsche Banci, bio je partner u kompaniji McKinsey & Company.

Martin Jeter (Martin Jetter), predsednik nadzornog odbora Deutsche Borse AG, prokomentarisao je imenovanje novog generalnog direktora rekavši da je Lajtner „dokazan i priznati stručnjak za tržišta kapitala“.

„On poznaje globalnu razmenu i razume potrebe naših klijenata. Poslednjih godina igrao je značajnu ulogu u strateškom razvoju kompanije. Uvereni smo da Stefan Lajtner ima sve preduslove da nastavi uspešan razvoj Deutsche Borse“, poručio je Jeter.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...