porasla prosečna cena električnih vozila

Padaju cene polovnih automobila u Nemačkoj

AutomobiliEULifestyle

9.11.2023 11:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Padaju cene polovnih automobila u Nemačkoj Padaju cene polovnih automobila u Nemačkoj
Trend pada cena polovnih vozila nastavlja se uprkos činjenici da je u padu i njihova ponuda, objavio je Autoscout24, jedan od najvećih evropskih internet... Padaju cene polovnih automobila u Nemačkoj

Trend pada cena polovnih vozila nastavlja se uprkos činjenici da je u padu i njihova ponuda, objavio je Autoscout24, jedan od najvećih evropskih internet portala specijalizovanih za oglašavanje polovnih automobila.

Tako je, prema njihovom AGPI indeksu, prosečna cena polovnog vozila 27.640 evra, što je jedan odsto manje nego prethodnog meseca. S druge strane, porasla je prosečna cena električnih vozila za 1,2 odsto, ali potražnja za njima čak je 16 odsto manja nego prošlog meseca, prenosi Mina, pozivajući se na Biznis.ba.

Kako navodi Index.hr, ovaj pad cene polovnih automobila, iako relativno mali, utoliko je važniji jer se dogodio u jesen, kada je već uobičajeno veliki promet u trgovini vozila, nakon letnjeg zatišja.

Inače, najveći pad cena je primećen u kategoriji luksuznih vozila, a najviše su pojeftinila vrlo mlada i ekstremno stara vozila.

Treba naglasiti da je ovo već sedmi mesec zaredom da cene polovnih vozila padaju, nakon kulminacije koja se dogodila u martu. U tom periodu AGPI indeks je pao s 29.180 evra na već pomenutih 27.640, što je manje za 5,3 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...