računi sa četiri na 40 miliona evra

Troškovi energije opravdanje za otpuštanja u francuskoj prehrambenoj kompaniji

EUFirme u fokusuPoslovanjeU fokusu

4.1.2023 18:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Troškovi energije opravdanje za otpuštanja u francuskoj prehrambenoj kompaniji Troškovi energije opravdanje za otpuštanja u francuskoj prehrambenoj kompaniji
Velika francuska prehrambena kompanija obustavila je u ponedeljak aktivnosti u četiri fabrike u toj zemlji zbog troškova energije, a oko 800 zaposlenih je ostalo... Troškovi energije opravdanje za otpuštanja u francuskoj prehrambenoj kompaniji

Velika francuska prehrambena kompanija obustavila je u ponedeljak aktivnosti u četiri fabrike u toj zemlji zbog troškova energije, a oko 800 zaposlenih je ostalo bez posla, javili su lokalni mediji.

Matju Tomazo (Mathieu Thomazeau), predsednik kompanije Cofigeo, navodno je osudio ovaj potez očekivanjima da će računi kompanije za energiju skočiti sa četiri miliona evra na 40 miliona evra.

Cofigeo, vlasnik brendova kao što su William Saurin i Garbit, imao je 80 odsto aktivnosti kompanije u te četiri fabrike, navodi francuski dnevnik Le Figaro, prenosi Anadolu Agency.

„Ova odluka doneta je u cilju součavanja sa ogromnim porastom troškova energije (gasa i struje potrebnih za kuvanje i sterilizaciju gotovih i kuvanih jela), koji su od početka prošle godine pomnoženi sa 10“, rekao je Cofigeo u saopštenju koje prenosi Le Figaro.

Kao rezultat toga, najmanje 800 od 1.200 zaposlenih u kompaniji je tehnički nezaposleno.

Francuska se suočava sa energetskom krizom zbog rata u Ukrajini, vremenskih prilika i infrastrukturnih problema. Drugi sektori, prodavnice i pekare imaju slične probleme sa visokim računima za energiju.

  • TATJANA

    6.1.2023 #1 Author

    Da se vodila drugačija politika, ne bi bilo sad otpuštanja radnika

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...