Privredni subjekti koji na vreme ne popune posebnu izjavu neće ostvariti pravo na direktna davanja

Firmama 5. maja ističe rok za prijavu za majsku pomoć

Moja firmaPreduzetnikSrbijaVesti

29.4.2021 14:57 Autor: Marija Jovanović 1

Firmama 5. maja ističe rok za prijavu za majsku pomoć Firmama 5. maja ističe rok za prijavu za majsku pomoć
Firme koje su prihvatile da primaju novčanu pomoć države radi ublažavanja posledica pandemije treba da do 5. maja podnesu pojedinačne poreske prijave o porezima... Firmama 5. maja ističe rok za prijavu za majsku pomoć

Firme koje su prihvatile da primaju novčanu pomoć države radi ublažavanja posledica pandemije treba da do 5. maja podnesu pojedinačne poreske prijave o porezima i doprinosima za mart, kao i posebne izjave na portalu Poreske uprave da prihvataju pomoć koja će biti uplaćena u maju, saopšteno je iz Poreske uprave.

Privredni subjekti koji u propisanom roku ne popune posebnu izjavu na portalu Poreske uprave neće ostvariti pravo na direktna davanja bez obzira na to da li je podneta pojedinačna poreska prijava o obračunatim porezima i doprinosima za obračunski period mart 2021. godine.

U Poreskoj upravi napominju da će novac bez davanja izjave biti isplaćen privrednim subjektima koji ne podnose pojedinačnu poresku prijavu o obračunatim porezima i doprinosima, odnosno koji nemaju zaposlene i nisu preduzetnici, odnosno preduzetnici poljoprivrednici koji su se opredelili za isplatu lične zarade.                        

Poreski obveznici, više informacija mogu naći na sajtu Poreske uprave ili putem kontakt-centra Uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i na šalterima “Vaš poreznik” u 37 filijala širom Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...