Američki automobilski gigant želi da “finansira proizvodnju električnih modela”

Ford se sprema za otpuštanje 8.000 radnika

SvetVesti

21.7.2022 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ford se sprema za otpuštanje 8.000 radnika Ford se sprema za otpuštanje 8.000 radnika
Američki automobilski gigant Ford Motor sprema se da eliminiše do 8.000 radnih mesta u narednim nedeljama kako bi finansirao razvoj električnih vozila u svojoj... Ford se sprema za otpuštanje 8.000 radnika

Američki automobilski gigant Ford Motor sprema se da eliminiše do 8.000 radnih mesta u narednim nedeljama kako bi finansirao razvoj električnih vozila u svojoj ponudi.

Kako piše Bloomberg, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa ovim planom, do rezova će doći u velikoj meri u novostvorenoj jedinici Ford Blue koja proizvodi vozila na benzin. Sve pojedinosti strategije navodno još nisu definisane, tako da se detalji mogu promeniti.

Vest stiže odmah nakon što je američka savezna država Mičigen dala proizvođaču automobila podsticajni paket od 100 miliona dolara u junu kao deo plana za otvaranje novih radnih mesta. Bloombergov izveštaj ne pominje koliko bi radnih mesta moglo biti ukinuto u Mičigenu novim razvojem događaja.

Portparol Forda Mark Trubi (Mark Truby) rekao je za Detroit Free Press da ne može da potvrdi ovu vest. Generalni direktor Forda Džim Farli (Jim Farley) rekao je da planira da smanji troškove od tri milijarde dolara do 2026. godine i da želi da Ford Blue pretvori u „motor profita i gotovine za celo preduzeće“. U martu, Farli je restrukturirao proizvođača automobila kako bi stvorio dva preduzeća – Model e jedinicu za razvoj električnih vozila i Ford Blue da se fokusira na vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, kao što su popularni F-150 pickup, Mustang i Bronco SUV.

Očekuje se da će otpuštanja pogoditi različite operativne funkcije među Fordovim kancelarijskim radnicima i mogu doći u fazama, ali će verovatno započeti ovog leta. Očekuje se da će većina smanjenja biti u SAD, gde Ford zapošljava oko 31.000 stalno zaposlenih radnika.

  • TATJANA

    22.7.2022 #1 Author

    U susret novim tehnologijama

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    22.7.2022 #2 Author

    Strašno, jadni ljudi…

    Odgovori

  • GOCA BG

    23.7.2022 #3 Author

    Era el.automobila stize,ali i otpustanje radnika koji nisu kompetentni da rade elektroniku…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...