FORTENOVA GRUPA DOBILA DVE PONUDE ZA LEDO Američki Nomad Foods nudi više od 600 miliona evra za deo hrvatske kompanije

Firme u fokusuRegionU fokusuVesti

18.1.2021 14:29 Autor: Ljiljana Begović 0

FORTENOVA GRUPA DOBILA  DVE PONUDE ZA LEDO Američki Nomad Foods nudi više od 600 miliona evra za deo hrvatske kompanije FORTENOVA GRUPA DOBILA  DVE PONUDE ZA LEDO Američki Nomad Foods nudi više od 600 miliona evra za deo hrvatske kompanije
Hrvatska Fortenova grupa je prema nezvaničnim informacijama, dobila više ponuda za Ledo i to čak dosta ponuda koje su prevazišle očekivanja, pišu hrvatski mediji.... FORTENOVA GRUPA DOBILA  DVE PONUDE ZA LEDO Američki Nomad Foods nudi više od 600 miliona evra za deo hrvatske kompanije

Hrvatska Fortenova grupa je prema nezvaničnim informacijama, dobila više ponuda za Ledo i to čak dosta ponuda koje su prevazišle očekivanja, pišu hrvatski mediji.

Prema pisanjima lista Lider dobili su ponudu američkog Nomad Foodsa od više od 600 miliona evra, ali i ponudu veću od te.

Fabris Peruško, predsednik Uprave Fortenove, očekuje da bi kupoprodajni ugovor mogao da bude potpisan pred kraj prvoga kvartala, a transakcija zaključena tokom leta.

Fortenova grupa
Foto: Fortenova.hr

Nomad je jedna od vodećih evropskih kompanija u području zamrznute hrane koja u portfelju poseduje poznate brendove kao što su Birds Eye, Findus, Iglo, Aunt Bessie’s i Goodfella’s. U objavi na njegovim internet stranicama piše da sada ti brendovi imaju priliku da uđu na nova evropska tržišta u razvoju i da je Ledo most za buduću konsolidaciju u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

Fortenova Grupa je vodeća kompanija smrznute hrane na području Hrvatske, Srbije, BiH i još nekoliko drugih zemalja jugoistočne Europe, ima poznate lokalne marke u tim zemljama, koje potrošači  prepoznaju. Tržišni je lider u regionima u kojima posluje u brojnim kategorijama.

„Kupovinom dela Fortenove Grupe Nomadov portfelj bi se proširio na evropska tržišta u razvoju. U toku su pregovori i nema garancije da će se transakcija na kraju i ostvariti. Dok ne dođe do konačnog dogovora, kompanija ne namerava da iznosi dalje podatke o tom procesu“, objavili su iz kompanije Nomad Foods, prenosi Novac.hr.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...