redbird novi vlasnik italijanskog šampiona

Fudbalski klub Milan prodat za 1,2 milijarde evra

LifestyleSvetU fokusuVesti

31.8.2022 17:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Fudbalski klub Milan prodat za 1,2 milijarde evra Fudbalski klub Milan prodat za 1,2 milijarde evra
Američka kompanija RedBird Capital Partners ( RedBird ) objavila je u sredu da je završila kupovinu italijanskog fudbalskog kluba AC Milan za 1,2 milijarde... Fudbalski klub Milan prodat za 1,2 milijarde evra

Američka kompanija RedBird Capital Partners ( RedBird ) objavila je u sredu da je završila kupovinu italijanskog fudbalskog kluba AC Milan za 1,2 milijarde evra.

Kao novi vlasnik AC Milana, RedBird će nastaviti da ulaže u sve ključne oblasti koje će unaprediti sportske i komercijalne interese kluba, nadovezujući se na prošlosezonska dostignuća koja su kulminirala u klupskom prvenstvu u Seriji A, saopšteno je na sajtu fudbalskog kluba Acmilan.com.

Iskustvo RedBird-a u vođenju i izgradnji globalnih sportskih preduzeća će obezbediti da se sledeće poglavlje u legendarnoj istoriji AC Milana nadoveže na njegov trenutni zamah.

„Već 123 godine fudbalski klub Milan je sinonim za šampionski fudbal. Od osnivanja 1899. godine, Milan je osvojio 19 titula u Seriji A, sedam titula prvaka Evrope, sedam trofeja Superkupa Italije, pet trofeja u Kupu, pet evropskih Superkupova, tri interkontinentalna kupa, dva trofeja Kupa pobednika kupova i svetsko klupsko prvenstvo“, navela je američka kompanija, preneto je na sajtu.

Osnivač kompanije Geri Kardinale (Gerry Cardinale) koji će biti predsednik kluba, rekao je da je u junu postignut preliminarni dogovor o kupovini Milana od američke firme Eliot menadžment.

„Naša vizija za Milana je jasna: podržaćemo naše talentovane igrače, trenere i saradnike kako bismo ostvarili uspeh na terenu i omogućili našim navijačima da podele izvanredna iskustva ovog istorijskog kluba“, naveo je on i dodao da ovaj klub žele da zadrže u vrhu evropskog i svetskog fudbala.

 • kaćica

  31.8.2022 #1 Author

  Stalno se prodaju klubovi ali ovo je previse novca.

  Odgovori

 • Dea

  31.8.2022 #2 Author

  Smesne pare ,pola god plate igracima

  Odgovori

 • GOCA BG

  2.9.2022 #3 Author

  Dolazi u ruke novog vlasnika,nadamo se na bolje…

  Odgovori

 • BIJUTI27

  5.11.2022 #4 Author

  Pa par igraca vrede samo kap ceo klub🙃

  Odgovori

 • HEPO

  14.6.2023 #5 Author

  Sitnica

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *