zbog neispunjenja ranijeg zahteva za plaćanje u rubljama

Gazprom suspendovao isporuke gasa Holandiji

EUSvetVesti

31.5.2022 09:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Gazprom suspendovao isporuke gasa Holandiji Gazprom suspendovao isporuke gasa Holandiji
Ruska kompanija Gazprom objavila je danas da je suspendovala isporuke gasa holandskom snabdevaču GasTerra, zbog odbijanja da plati svoju porudžbinu u rubljama. „Gazprom je potpuno... Gazprom suspendovao isporuke gasa Holandiji

Ruska kompanija Gazprom objavila je danas da je suspendovala isporuke gasa holandskom snabdevaču GasTerra, zbog odbijanja da plati svoju porudžbinu u rubljama.

„Gazprom je potpuno prekinuo isporuke gasa kompaniji GasTerra zbog neplaćanja u rubljama“, saopštila je ruska grupacija preko društvene mreže Telegram.

Holandska firma GasTerra, delimično u vlasništvu države, najavila je juče da će biti obustavljene isporuke Gazproma zbog njenog odbijanja da plati gas u rubljama.

„Gazprom je najavio da će prekinuti snabdevanje od 31. maja 2022. godine“, navedeno je u saopštenju holandske kompanije gde se dodaje da je firma predvidela kupovinu gasa na drugom mestu.

Posle početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara i uvođenja zapadnih sankcija, ruski predsednik Vladimir Putin je 31. marta zatražio da kupci ruskog gasa iz „ne prijateljskih“ zemalja plaćaju u rubljama ili će im biti uskraćene zalihe.

Tagovi
CENA GAS RUSIJA
  • MARKO7

    31.5.2022 #1 Author

    Pa realno je cela ova situacija malo zeznuta za Holandiju najviše.

    Odgovori

  • SNEZANA

    31.5.2022 #3 Author

    Rusi ce izvuci,a ostali videcemo

    Odgovori

  • GOCA BG

    31.5.2022 #4 Author

    Na kraju ce sve ove zemlje poslovati sa Rusijom…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...