cene ne miruju

Godišnja potrošačka inflacija u Brazilu porasla za 10,07 odsto u julu

NovacSvetVesti

9.8.2022 21:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Godišnja potrošačka inflacija u Brazilu porasla za 10,07 odsto u julu Godišnja potrošačka inflacija u Brazilu porasla za 10,07 odsto u julu
Brazilski indeks potrošačkih cena porastao je 10,07 odsto u julu na godišnjem nivou, prema zvaničnim podacima objavljenim u utorak. Tržišna očekivanja su da će... Godišnja potrošačka inflacija u Brazilu porasla za 10,07 odsto u julu

Brazilski indeks potrošačkih cena porastao je 10,07 odsto u julu na godišnjem nivou, prema zvaničnim podacima objavljenim u utorak.

Tržišna očekivanja su da će indeks pokazati godišnji porast od 10,10 odsto, dok je potrošačka inflacija u junu skočila za 11,89 procenata, prenosi Anadolu Agency.

Na mesečnom nivou, međutim, potrošačke cene su u julu pale za 0,68 odsto, prema podacima Brazilskog instituta za geografiju i statistiku (IBGE).

Dok je tržišna procena za mesečnu cifru bila pad od 0,65 procenata za jul, potrošačke cene su u junu porasle za 0,67 odsto u odnosu na prethodni mesec.

„Od devet grupa ispitanih proizvoda i usluga, dve su pokazale deflaciju u julu, dok je ostalih sedam imalo visoke cene“, navodi se u saopštenju IBGE.

Grupacija transport je zabeležila najveći mesečni pad od 4,51 odsto, uglavnom zbog smanjenja cena goriva, dodaje se u saopštenju.

  • SUNCOKRET

    10.8.2022 #1 Author

    Statistika je nužna glupost. Prosek sam po sebi ne govori ništa bez ostalih podataka.

    Odgovori

  • GOCA BG

    14.8.2022 #2 Author

    Svuda je tako,sve zavisi od standarda zemlje..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...