Vrednost akcija švajcarske firme pala za 17 odsto

Kompanija IWG između 2023. i 2025. godine mogla bi da izgubi 900 miliona dolara

BerzaNovacSvetVesti

9.8.2022 18:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kompanija IWG između 2023. i 2025. godine mogla bi da izgubi 900 miliona dolara Kompanija IWG između 2023. i 2025. godine mogla bi da izgubi 900 miliona dolara
Vrednost akcija kompanije IWG oštro je pala nakon što su analitičari smanjili prognoze za njihovu ciljanu cenu i upozorili da će recesija zadati težak... Kompanija IWG između 2023. i 2025. godine mogla bi da izgubi 900 miliona dolara

Vrednost akcija kompanije IWG oštro je pala nakon što su analitičari smanjili prognoze za njihovu ciljanu cenu i upozorili da će recesija zadati težak udar najvećoj kompaniji za hibridne kancelarije na svetu.

Analitičari u kompaniji Barklays, koja je ujedno jedan od brokera za IWG, ukazali su na naznake da je oporavak kompanije od pandemije usporen i naglasili da postoji rizik da bi ekonomski pad mogao da izazove dalja usporavanja. Banka je snizila svoje prognoze za ciljane cene za 23 odsto, na 230 penija po akciji, piše Financial Times.

Na jutarnjem trgovanju akcije IWG izgubile su za oko 17 odsto vrednosti, pa se njima trgovalo po ceni od 160 penija, da bi potom povratile deo gubitaka.

Sve veći izgledi da će doći do recesije na velikim evropskim, američkim i azijskim tržištima na kojima je listirana švajcarska kompanija verovatno će uticati na slabljenje potražnje za novim poslovnim prostorima i, na kraju, na zarade, navode iz kompanije Barclays.

U scenariju “ozbiljne recesije” koji predviđa ova banka očekuje se da bi kompanija IWG između 2023. i 2025. godine mogla da izgubi 900 miliona funti.

Generalni direktor kompanije Mark Dikson (Mark Dixon) izjavio je da će hibridno radno vreme izdržati svaki vid recesije i da će zaokretom ka biznis modelu sa manje uloženog kapitala, prema kome će kompanija nuditi usluge partnerima i franšizama u okviru svog brenda, isplatiti dividende.

On je istakao da rast stope popunjenosti i prihoda, koji su za skoro 25 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine, odnosno 1,45 milijardi dolara, predstavljaju razloge za optimizam. Međutim, rast stope popunjenosti je u drugom kvartalu usporen, pa iz brokerske kuće Barclays predviđaju da će rast prihoda biti u skladu sa tim.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...