VELIKO INTERESOVANJE BANKARSKIH KLIJENATA ZA BITCOIN

Goldman Sachs ponovo pokreće trgovinu kriptovalutama

BankeNovacSvetVesti

11.3.2021 16:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Goldman Sachs ponovo pokreće trgovinu kriptovalutama Goldman Sachs ponovo pokreće trgovinu kriptovalutama
Velika američka banka Goldman Sachs Group Inc. istražuje kako može zadovoljiti rastuću potražnju kupaca za posedovanjem i ulaganjem u bitcoin, a da i dalje... Goldman Sachs ponovo pokreće trgovinu kriptovalutama

Velika američka banka Goldman Sachs Group Inc. istražuje kako može zadovoljiti rastuću potražnju kupaca za posedovanjem i ulaganjem u bitcoin, a da i dalje ostane na „ispravnoj“ strani regulatornih uslova, izjavio je predsednik te banke i glavni operativni direktor Džon Valdron.

Inače, ova velika banka nedavno je ponovo pokrenula svoju kancelariju za trgovanje kriptovalutama i ovog meseca je počela sa prodajom bitcoin terminskih ugovora i neisporučivih terminskih poslova za klijente, prenosi Seebiz.eu.

Goldman Sachs takođe ispituje mogućnosti za pokretanje bitcoin fonda kojim se trguje.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Valdron je naglasio da Goldman Sachs može držati digitalnu imovinu i u pregovorima je s regulatorima i centralnim bankama o tome kako banke treba regulisati kada se bave digitalnim novcem odnosno kriptovalutama.

Inače, Goldman Sachs je kancelariju za trgovinu kriptovalutama pokrenula još 2018. godine, ali je to otvaranje nastupilo u trenutku kada je vrednost bitcoina opala za 70 odsto, što je smanjilo interesovanje za trgovinu. Međutim, od tada se poboljšala i infrastruktura i popularnost kriptovaluta poput bitcoina, koji dostiže rekordne vrednosti. Procenjuje se da je i institucionalno interesovanje za kriptovalute samo tokom prošle godine poraslo za 470 odsto.

Šef digitalne imovine kompanije Goldman Sachs Mat MekDermot, izjavio je nedavno da je anketa među 300 klijenata banke u Velikoj Britaniji pokazala da 40 odsto njih ima udeo u kripto valutama. Isto tako, 61 odsto njih očekuje da će im se vlasništvo u digitalnoj imovini tokom naredne godine povećati, pri čemu prednjači bitcoin.

  • ZORICA.S

    11.3.2021 #1 Author

    Verujem da ce zaziveti kriptovaluta ali treba jos vremena.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...