Cilj je bolji pristup informacijama

Građani mogu u katastar dva puta nedeljno u okviru kampanje “Otvorena vrata”

SrbijaVesti

10.9.2024 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Građani mogu u katastar dva puta nedeljno u okviru kampanje “Otvorena vrata” Građani mogu u katastar dva puta nedeljno u okviru kampanje “Otvorena vrata”
Republički geodetski zavod obavestio je javnost da, kao odgovor na optužbe o zatvorenosti službi za katastar i otežanoj komunikaciji sa građanima, pokreće kampanju „Otvorena... Građani mogu u katastar dva puta nedeljno u okviru kampanje “Otvorena vrata”

Republički geodetski zavod obavestio je javnost da, kao odgovor na optužbe o zatvorenosti službi za katastar i otežanoj komunikaciji sa građanima, pokreće kampanju „Otvorena vrata katastra“.

Cilj, kako se navodi u saopštenju, je da se građanima dodatno osigura pristup informacijama, transparentnost u radu i efikasno razrešenje nedoumica u vezi sa registracijom njihovih prava nad nepokretnostima.

“Svaki građanin će moći da sve svoje nedoumice i pitanja, u vezi sa svojim predmetom ili nepokretnosti, razjasni lično u razgovoru sa rukovodiocima službi za katastar širom Srbije. Time se omogućava da se i oni koji nisu spremni da koriste digitalne usluge RGZ-a osećaju slobodnije da izraze zabrinutost za svoje nepokretnosti”, navedeno je u saopštenju, piše eKapija.

Načelnici i rukovodioci svih službi za katastar će, od sada, biti na raspolaganju za prijem građana svakog utorka i četvrtka posle 13 časova, uz prethodno zakazivanje preko Info centra RGZ-a.

Zakazivanje termina se vrši putem telefonskog poziva na broj 0700/500-500, putem elektronske pošte na adresu otvorenavrata@rgz.gov.rs ili preko čet aplikacije Info centra na sajtu RGZ-a www.rgz.gov.rs.

Zakazivanje je neophodno kako bi svaki građanin dobio svoj termin, pažnju i vreme neophodno za razjašnjenje nedoumica u vezi sa njegovim predmetom ili nepokretnošću.

  • SABRINA

    10.9.2024 #1 Author

    Ajde da vidimo kako će ovo da funkcioniše.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.