GRAĐANI ZAINTERESOVANI ZA SVE VRSTE OSIGURANJA Rast premije u prvom kvartalu za 8,5 odsto

SrbijaVesti

4.5.2020 15:04 Autor: Marija Jovanović 0

GRAĐANI ZAINTERESOVANI ZA SVE VRSTE OSIGURANJA Rast premije u prvom kvartalu za 8,5 odsto GRAĐANI ZAINTERESOVANI ZA SVE VRSTE OSIGURANJA Rast premije u prvom kvartalu za 8,5 odsto
U prvom kvartalu 2020. osiguravajuće kompanije ostvarile su 26,5 milijardi dinara sopstvene premije osiguranja, što uz 403 miliona dinara premije primljene iz saosiguranja predstavlja... GRAĐANI ZAINTERESOVANI ZA SVE VRSTE OSIGURANJA Rast premije u prvom kvartalu za 8,5 odsto

U prvom kvartalu 2020. osiguravajuće kompanije ostvarile su 26,5 milijardi dinara sopstvene premije osiguranja, što uz 403 miliona dinara premije primljene iz saosiguranja predstavlja rast od 2,1 milijardi dinara ili 8,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, pokazala je analiza Udruženja finansijskih institucija Privredne komore Srbije (PKS).

Rast je ostvaren u vrednosti od 1,5 milijardi u neživotnom i 600 miliona dinara u životnom osiguranju. Što se tiče neživotnog osiguranja, uočava se i dinamičan rast dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, osiguranja useva i plodova, opšte odgovornosti i kaska, a posebno ohrabruje i dvocifreni rast premije životnih osiguranja”, navode u saopštenju PKS.

Najintenzivniji rast beleži se u segmentu ostalih osiguranja imovine i to najviše kada je u pitanju osiguranje objekata u izgradnji, što još jednom ukazuje na to da su privredni rast u celini i rast tržišta osiguranja u čvrstoj povezanosti.

PKS navodi da najveći udeo i dalje ima premija osiguranja od autoodgovornosti, sa oko 7,2 milijarde dinara, što čini oko 35 odsto ukupne premije neživotnih osiguranja ostvarenih u prvom kvartalu ove godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...