HRVATSKA BI KRAJ GODINE MOGLA DA DOČEKA SA 300.000 NEZAPOSLENIH Otpuštanja tek slede, upozoravaju preduzetnici

RegionVesti

27.7.2020 13:58 Autor: Marija Jovanović 0

HRVATSKA BI KRAJ GODINE MOGLA DA DOČEKA SA 300.000 NEZAPOSLENIH Otpuštanja tek slede, upozoravaju preduzetnici HRVATSKA BI KRAJ GODINE MOGLA DA DOČEKA SA 300.000 NEZAPOSLENIH Otpuštanja tek slede, upozoravaju preduzetnici
Hrvatska bi, prema upozorenjima preduzetnika, kraj godine mogla da dočeka sa 300.000 nezaposlenih. Dok na berzi rada sabiraju nove nezaposlene, one kojima je kriza... HRVATSKA BI KRAJ GODINE MOGLA DA DOČEKA SA 300.000 NEZAPOSLENIH Otpuštanja tek slede, upozoravaju preduzetnici

Hrvatska bi, prema upozorenjima preduzetnika, kraj godine mogla da dočeka sa 300.000 nezaposlenih.

Dok na berzi rada sabiraju nove nezaposlene, one kojima je kriza izazvana korona virusom ugasila radna mesta, preduzetnici u Hrvatskoj upozoravaju da pravi talas otpuštanja tek predstoji, prenosi portal Indeks.

Biće to posledica završetka kakve-takve turističke sezone, ali i dalje redukcije vladinih mera za očuvanje zaposlenosti, budući da za neku veliku pomoć firmama država više nema novca.

Foto:Pixabay.com

Suosnivač udruženja Glas preduzetnika Dražen Oreščanin, od nove vlade Andreja Plenkovića očekuje da hitno krene u reforme i tako olakša poslovanje preduzećima, a time posredno očuva i zaposlenost.

Država bi trebalo da razmisli o smanjenju proračunskih troškova. Očekujemo da se nova vlada uhvati u koštac sa tim„, kaže Oreščanin za Indeks, dodajući da alternativa presecanju proračunskih rashoda predstavlja velik rast zaduženja, što nikome ne bi trebalo da bude u interesu.

Njegova procena je da će Hrvatska kraj godine dočekati sa oko 300.000 nezaposlenih.

Foto: Tanjug/AP

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u Hrvatskoj je trenutno nezaposleno oko 151.000 ljudi.

Tokom prva tri meseca krize izazvane pandemijom korona virusa, bez posla je ostalo oko 50.000 ljudi, ali kako je deo nezaposlenih u tom periodu uspeo da nađe posao, ukupan broj koji objavljuje službena statistika, ipak, ne izgleda tako strašno.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...