Tačan datum inicijalne javne ponude još uvek se ne zna, SPAC udruživanje opet u igri

I magazin Forbes izlazi na berzu

BerzaNovacSvetVesti

27.8.2021 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

I magazin Forbes izlazi na berzu I magazin Forbes izlazi na berzu
Čuveni poslovni magazin Forbes objavio je da će Forbes Global Media Holdings Inc. i Magnum Opus Acquisition Limited, SPAC (Special Purpose Acquisition Company) kompanija,... I magazin Forbes izlazi na berzu

Čuveni poslovni magazin Forbes objavio je da će Forbes Global Media Holdings Inc. i Magnum Opus Acquisition Limited, SPAC (Special Purpose Acquisition Company) kompanija, koja se bavi akvizicijama fokusiranim na tehnologiju i medijski biznis, krajem godine započeti poslovnu saradnju tako što će akcije časopisa dati na inicijalnu javnu ponudu.

SPAC kompanije su prošle i ove godine hit na investicionom tržištu, gde se u praksi gomila malih investitora udruži, kupujući po fiksnoj ceni deonice kompanije koja u početku nema nikakve imovine, čime nastaje SPAC ili, alternativno, “blank check company” (kompanija sa “praznim čekom”), piše portal Bonitet.

U Forbesu na taj način planiraju da skupe preko 600 miliona dolara, koji će im, kako su saopštili, pomoći u “digitalnoj transformaciji i stvaranju dublje angažovane publike, uz zadržavanje visokog kvaliteta i prihoda kompanije”.

Pod pretpostavkom da javni akcionari Magnum Opusa neće otkupljivati akcije, akcionari Forbesa će po zatvaranju postati vlasnici približno 22 odsto kompanije, saopštio je Forbes.

Kompanija koja postoji već 104 godine, stiže do 150 miliona ljudi širom sveta, ima 45 licenciranih izdanja u 76 zemalja sveta i među 50 je najposećenijih sajtova na internetu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...