maksimalno 100 litara po hektaru

I zvanično, poljoprivrednim proizvođačma ograničena količina dizela po povlašćenoj ceni

AgrobiznisBiznisVesti

15.3.2024 10:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

I zvanično, poljoprivrednim proizvođačma ograničena količina dizela po povlašćenoj ceni I zvanično, poljoprivrednim proizvođačma ograničena količina dizela po povlašćenoj ceni
Poljoprivredni proizvođači u Srbiji, koji dizel nabavljaju po ograničenoj ceni od 179 dinara po litru na pumpama NIS-a, neće moći da ga kupuju po... I zvanično, poljoprivrednim proizvođačma ograničena količina dizela po povlašćenoj ceni

Poljoprivredni proizvođači u Srbiji, koji dizel nabavljaju po ograničenoj ceni od 179 dinara po litru na pumpama NIS-a, neće moći da ga kupuju po toj ceni kada dostignu limit od 100 litara po hektaru prijavljene površine u platformi e-agraru, a za najviše do 100 hektara, objavljeno je i zvanično na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Uredba o ograničenju visine cena derivata nafte stupila je na snagu 27. januara 2024. a predviđa da se na osnovu kartica, izdatih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima po povlašćenoj ceni od 179 dinara po litru može kupiti evrodizel za najviše 100 hektara.

Maksimalna količina po hektaru je 100 litara i poljoprivrednici imaju pravo na povraćaj akcize na tu količinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.