kineski regulator uvodi strože sankcije maloletnim gejmerima

Igranje online igrica samo sat vremena

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

31.8.2021 19:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Igranje online igrica samo sat vremena Igranje online igrica samo sat vremena
Online gejmeri u Kini mlađi od 18 godina moći će da igraju samo sat vremena petkom, vikendom i praznikom, saopštio je kineski regulator za... Igranje online igrica samo sat vremena

Online gejmeri u Kini mlađi od 18 godina moći će da igraju samo sat vremena petkom, vikendom i praznikom, saopštio je kineski regulator za video igre.

Nacionalna uprava za štampu i publikacije kazala je državnoj novinskoj agenciji Ksinhua da će igranje igara biti dozvoljeno samo između 20 i 21 sat, prenosi BBC.

Takođe je naređeno kompanijama za igre na sreću da spreče decu da se igraju van ovog vremenskog perioda.

Ranije ovog meseca državni medij nazvao je online igre „duhovnim opijumom“. Povećaće se i inspekcije kompanija za online igre na sreću, kako bi se proverilo da li se vremenski rokovi poštuju, saopštio je regulator.

Ranija pravila su dečija igranja na mreži ograničavala na 90 minuta dnevno, a na praznike su porasla na tri sata.

Ovaj potez je odraz dugotrajnu zabrinutost zbog uticaja prekomerne upotrebe online igrica na mlade.

Mesec dana pre najnovijih ograničenja, u članku koji je objavio državni ekonomski dnevnik Daili tvrdi se da su mnogi tinejdžeri postali zavisni od online igara i da je to imalo negativan uticaj na njih.

Članak je izazvao značajan pad vrednosti akcija u nekim od najvećih kineskih kompanija za online igre.

U julu je kineski gigantski gigant Tencent objavio da je uveo opciju prepoznavanje lica kako bi se deca prestala igrati između 22 sata i osam časova ujutru. Ovaj potez usledio je zbog straha da deca koriste lične karte za odrasle da zaobiđu pravila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...