IMAMO POD KONTROLOM EPIDEMIJU KORONA VIRUSA! Norveška razmatra ublažavanje resrikcija

EUSvetVesti

6.4.2020 18:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

IMAMO POD KONTROLOM EPIDEMIJU KORONA VIRUSA! Norveška razmatra ublažavanje resrikcija IMAMO POD KONTROLOM EPIDEMIJU KORONA VIRUSA! Norveška razmatra ublažavanje resrikcija
Norveška ima potpunu kontrolu nad korona virusom, objavila je tamošnja ministarka zdravlja Bent Huaje (Hoeie). „Smanjili smo stopu reprodukcije virusa s 2,5 na 0,7“,... IMAMO POD KONTROLOM EPIDEMIJU KORONA VIRUSA! Norveška razmatra ublažavanje resrikcija

Norveška ima potpunu kontrolu nad korona virusom, objavila je tamošnja ministarka zdravlja Bent Huaje (Hoeie).

„Smanjili smo stopu reprodukcije virusa s 2,5 na 0,7“, poručila je ona.

Razlog ovako velikoj i važnoj objavi krije se u podatku da je Norveška prenosivost virusa (R0) smanjila s 2,5 na 0,7. To konkretno znači da jedna osoba zaražena korona virusom sada u proseku može da zarazi 0,7 drugih osoba, rekla je Huaje na konferenciji za novinare, prenosi Jutarnji.hr.

Cilj norveških vlasti bio je da se R0 smanji ispod 1.

Zbog ovih podataka norveška vlada će u sredu odlučiti da li da produži mere suzbijanja širenja virusa i nakon sredine aprila.

Norveška je niz svojih mera, među kojima je zatvaranje škola, fakulteta, dvorana, teretana, uvela 12. marta, dok je četiri dana kasnije ulazak u državu zabranjen svima koji u njoj nemaju prebivalište.

U Norveškoj je dosad registrovano 5760 slučajeva pozitivih na korona virus (prvi zabeleženi slučaj bio je 26. februara), od čega su preminule 74 osobe. Ukupno je u Norveškoj testirano 111.000 osoba.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...